Twitter
26.12.2011 08:54
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Rast Twitterja od 2006 do 2009

Danes se na Twitterju objavi 300 milijonov tweetov dnevno, prav tako pa se v milijonih meri število njegovih uporabnikov.
Danes se na Twitterju objavi 300 milijonov tweetov dnevno, prav tako pa se v milijonih meri število njegovih uporabnikov.

Twitter

je danes ogromen, njegov profil pa na dan odpre več sto tisoč novih uporabnikov. No nekoč, davnega leta 2006, je bil Twitter zgolj majhna družbena mreža. V tej zgodnji fazi, so ustanovitelji Jack Dorsey, Evan Williams, Biz Stone in morda manj znan Noah Glass imeli idejo, katera je zaživela v vsej svoji veličini zgolj v 5 letih. Danes se na Twitterju objavi 300 milijonov tweetov dnevno, prav tako pa se v milijonih meri število njegovih uporabnikov. V Sloveniji je zadeva nekoliko drugačna, saj Twitter aktivno uporablja zgolj nekje 14.000 uporabnikov, vendar se bo to število v prihodnje brez dvoma močno povečalo.

Video v nadaljevanju prikazuje rast Twitterja v treh letih, katerega so na začetku uporabljali zgolj uporabniki z dobrim tehničnim znanjem, medtem ko ga danes uporabljajo praktično vsi, še najbolj pa slavne osebnosti. Eden ključnih momentov za Twitter se je prav gotovo zgodil v letu 2009, ko je slavni igralec Ashton Kutcher preko televizijske mreže CNN naznanil tekmo v popularnosti na Twitterju. Pred kratkim je Kutcher obiskal Oprah, da bi oznanil svojo zmago, s katero je Twitter doživel plaz novih uporabnikov – največji doslej. Morda vas bo video prepričal v izjemno moč te družbene mreže. Takole je zgledal njen silovit razvoj.


Prijavi napako v članku