Računalništvo, telefonija
10.07.2010 08:06
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Radarska slika padavin: Kakšno bo vreme?

Naj vas neurja ne presenetijo!
Naj vas neurja ne presenetijo!

V kolikor bi radi izvedeli, ali bodo vaš kraj v roku nekaj ur zajele padavine, obstaja za vas na spletni strani Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO) zanimiva radarska slika padavin, ki vam lahko da odgovor na to. Z njeno pomočjo imate lahko vreme pod kontrolo.

S pomočjo spletne strani ARSO boste lahko hitro ugotovili, ali imamo trenutno v Sloveniji padavine, kakšna je njihova jakost (zelena barva predstavlja šibke padavine, rdeča pa močna neurja), na njej pa boste dobili tudi odgovor na to, ali se padavine bližajo vašemu kraju ali pa ga bodo obšle. Odgovor na to vam bo podala posebna animacija gibanja padavin v zadnji uri in pol, s pomočjo katere lahko hitro določimo, v katero smer se padavine premikajo.

Poleg radarske slike padavin pa lahko na spletni strani ARSO dobimo še precej drugih podatkov, ki se tičejo vremena. Na njej lahko med drugim najdemo klasično napoved vremena, podatke v zvezi z vodami in snežno odejo, satelitsko sliko oblačnosti za Evropo, biometeorološko napoved, temperaturo/vlažnost/hitrost vetra/tlak krajev po Sloveniji …

Spletno stran zaradi vsega naštetega zato priporočamo. V poletnih mesecih nam lahko še posebej prav pride njena radarska slika padavin, saj v tem času pogosto nastajajo bolj in manj huda neurja in v kolikor smo na njih pripravljeni, se nam ni za bati, da bi bili zaradi njih materialno oškodovani.

Kolikor pa želite spremljati padavine in udare strel kar na mobilnem telefonu, za to poskrbi brezplačna storitev mScalar.

P.s. Kako pa vi spremljate vreme?


Prijavi napako v članku