Poslovne rešitve
12.05.2011 11:07
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Računalniško ohišje v obliki polžje hišice

Ohišje Lian PC-U6 Cowry prinaša neobičajno obliko, dobro ventilacijo in dovolj prostora za plošče formata micro-ATX in zmogljivejše grafične kartice.
Ohišje Lian PC-U6 Cowry prinaša neobičajno obliko, dobro ventilacijo in dovolj prostora za plošče formata micro-ATX in zmogljivejše grafične kartice.

Da nas navduši računalniško ohišje, lahko traja kar precej časa. No, Lian Li-jevo seksipilno ohišje PC-U6 Cowry je prav gotovo eno izmed njih. Ohišje, ki je malo neobičajne oblike, je namenjeno ploščam micro-ATX. Njegova na trenutke smešna, a precej inovativna polžasta oblika nedvomno spominja na prestižne Bowers & Wilkinsonove zvočnikie Nautilus, pri čemer je podjetje Lian Li dodalo še specialno LED osvetlitev in ohišju Cowry dodalo še poseben vizualni pridih.

Ohišje ima vgrajena dva 120-milimetrska ventilatorja, ki zagotavljata boljši pretok zraka. Vrtljaje je mogoče tudi prilagoditi po lastnih željah, v ohišju pa so prav tako posebne sponke za urejanje kablov. Samo ohišje je razdeljeno na dve toplotni coni z vgrajenima zračnima filtroma. Verjetno bi mislili, da so njegova neznačilna oblika in majhne dimenzije neprimerni za vgradnjo večjih grafičnih kartic, a bi se zmotili, saj je v ohišje možno vgraditi grafične kartice dolžine do 310 mm, tri 3,5-palčne trde diske, dodatno pa še dva formata 2,5 palcev. Če upoštevamo prej navedene zvočnike, se zdi cena, ki znaša 349 ameriških dolarjev, prava malenkost.


Prijavi napako v članku