Tipkovnice in miške
26.05.2013 14:43

Deli z drugimi:

Share

Namenski računalniški miški Microsoft za Windows 8

Microsoft je za uporabnike osebnih in prenosnih računalnikov pripravil dve izjemno zanimivi računalniški miški, in sicer Sculpt Comfort Mouse in Sculpt Mobile Mouse. Novosti sta opremljeni z namenskim gumbom, ki omogoča hiter dostop do osnovnih možnosti operacijskega sistema Windows 8.
Namenski gumb Windows 8 zagotavlja takojšnje preklapljanje med programi in novim grafičnim okoljem.
Namenski gumb Windows 8 zagotavlja takojšnje preklapljanje med programi in novim grafičnim okoljem.

Podjetje Microsoft je predstavilo dve izjemno zanimivi računalniški miški, ki sta pisani na kožo uporabnikom operacijskega sistema Windows 8. Brezžični miški Sculpt Comfort Mouse in Sculpt Mobile Mouse zagotavljata hiter dostop do osnovnih možnosti najnovejšega Microsoftovega operacijskega sistema in sta kot nalašč za manj zahtevne uporabnike namiznih oziroma prenosnih računalniških sistemov.

Večja računalniška miška Microsoft Sculpt Comfort Mouse je namenjena uporabnikom namiznih osebnih računalnikov ter ima na levi strani velik in nadvse opazen moder gumb z logotipom operacijskega sistema Windows 8. Novost je opremljen s tipalom na dotik in zagotavlja takojšnje preklapljanje med programi in novim grafičnim okoljem. Za povezovanje z osebnimi računalniki je na voljo tehnologija Bluetooth, tipalo BlueTrack pa omogoča uporabo miške na najrazličnejših podlagah. Računalniška miška Microsoft Sculpt Comfort Mouse bo onkraj luže naprodaj junija za preračunanih 31 evrov.

Nekoliko manjša ergonomsko oblikovana računalniška miška Sculpt Mobile Mouse je pisana na kožo uporabnikom prenosnih računalnikov in na vrhnjem delu ohišja razpolaga z nekoliko manjšim modrim gumbom z logotipom operacijskega sistema Windows 8. Novost je prav tako kot večji brat opremljena s tipalom BlueTrack, za povezovanje s prenosnim računalnikom pa uporablja namenski vmesnik. Računalniška miška Sculpt Mobile Mouse za uporabnike prenosnih računalnikov Windows 8 bo onkraj luže naprodaj že konec maja, zanjo pa bodo ameriški trgovci zahtevali zgolj preračunanih 23 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
miške za računalnik

Prijavi napako v članku