Računalništvo, telefonija
24.06.2020 10:56

Deli z drugimi:

Share

Računalniška miška, ki bo prepoznala glasovne ukaze!

Računalniška miška Xiaomi Mi Smart Mouse bo resnično nekaj posebnega!
Računalniška miška Xiaomi Mi Smart Mouse bo resnično nekaj posebnega!

Danes si življenje brez osebnega računalnika težko predstavljamo, saj ga uporabljamo tako za opravljanje vsakodnevnih opravil kot za preživljanje prostega časa. Pri tem igra ključno vlogo računalniška miška, saj brez nje ni mogoče izbirati vsebine na zaslonu. Pri podjetju Xiaomi pa bodo poskrbeli za posodobitev nepogrešljive računalniške periferne enote. Njihova nova računalniška miška Xiaomi Mi Smart Mouse bo namreč zmožna prepoznavati glasovne ukaze uporabnikov in s tem pohitriti upravljanje z osebnim računalnikom.

Računalniška miška Xiaomi Mi Smart Mouse ne bo zgolj imela možnosti prepoznave glasovnih ukazov, ampak bo tudi imela možnost prevajanja izgovorjenih besed v skoraj realnem času. Ker bo ločljivost novosti znašala 4.000 točk na palec, bo nadvse uporabna tudi za natančnejša dela. Tu bo seveda šlo za brezžično miško, ki se bo z osebnim računalnikom povezala preko tehnologije Bluetooth 5.0, na voljo pa bo tudi podpora za Wi-Fi. To dejansko pomeni, da bo ta po vsej verjetnosti opremljena tudi s polnilno baterijo.

Trenutno žal še ni podata o tem, kdaj bo računalniška miška Xiaomi Mi Smart Mouse na voljo v prosti prodaji in koliko bo treba zanjo odšteti. Glede na to, da gre tu za izdelek podjetja Xiaomi verjamemo, da bo novost relativno poceni.


Prijavi napako v članku