Računalništvo, telefonija
14.07.2020 12:07

Deli z drugimi:

Share

Računalniška igra vredna več kot 100 tisoč evrov!

Računalniška igra Super Mario Bros za igralno konzolo Nintendo Entertainment System je bila prodana za več kot 100 tisoč evrov.
Računalniška igra Super Mario Bros za igralno konzolo Nintendo Entertainment System je bila prodana za več kot 100 tisoč evrov.

Živimo v času, ko je vse na voljo, vprašanje je le, koliko si lahko privoščimo v danem trenutku. Težava pa nastane takrat, ko so posamezniki za »neumnosti« pripravljeni odšteti bajne vsote denarja. To še posebej drži za priljubljeno računalniško igro Super Mario Bros, ki je bila pripravljena za igralno konzolo Nintendo Entertainment System.

Nedavno je namreč nek ljubitelj iger za originalno različico igre Super Mario Bros izdano leta 1985 in originalni embalaži odštel kar preračunanih 100,6 tisoč evrov. Omenjena igra je bila prodana na dražbi anonimnemu kupcu in je s tem dejansko postala tudi najdražja video igra, ki je bila kadarkoli prodana. Visoka cena je neposredno povezana s tem, da igra ni bila nikoli vzeta iz originalne embalaže in nikoli ni bila igrana. To pomeni, da je v skoraj popolnem stanju in takšna, ko je bila kupljena.

Pri tem velja še omeniti, da je bila igra Super Mario Bros prodana v več kot 40 milijonih izvodov po vsem svetu, vendar se je skozi leta ta video igra prodajala v različnih embalažah in različicah. Nekatere različice so bile na trgu prisotne le nekaj mesecev, zato je h končni ceni pripomoglo dejstvo, da je ta bila embalaža skoraj v celoti ohranjena. Danes je to igro mogoče brezplačno prenesti na spletu in jo igrati na klasičnih računalnikih. A vtis in izkušnja zagotovo ne bosta enaka.


Prijavi napako v članku