Igre
25.11.2020 10:46
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Računalniška igra prodana za 131.000 evrov

Za priljubljeno računalniško igro Super Mario Bros 3 se je na nedavni dražbi potegovalo kar 20 ponudnikov.
Za priljubljeno računalniško igro Super Mario Bros 3 se je na nedavni dražbi potegovalo kar 20 ponudnikov.

Živimo v času, ko je vse na voljo, vprašanje je le, koliko si lahko privoščimo v danem trenutku. Težava pa nastane takrat, ko so posamezniki za precej banalne stvari pripravljeni odšteti bajne vsote denarja. Takšna je na primer priljubljena računalniška igra Super Mario Bros 3, ki je bila že daljnega leta 1988 pripravljena za igralno konzolo Nintendo Entertainment System.

Nedavno je namreč nek ljubitelj iger za originalno različico igre Super Mario Bros 3 v originalni embalaži odštel kar preračunanih 131.000 evrov. Omenjena igra je bila prodana na dražbi podjetja Heritage Auctions anonimnemu kupcu oziroma anonimnim kupcem in tako je postala tudi ena izmed najdražjih video iger, ki je bila kadarkoli prodana. Visoka cena je seveda neposredno povezana s tem, da igra ni bila nikoli vzeta iz originalne embalaže in nikoli ni bila igrana. To pomeni, da je v skoraj popolnem stanju in takšna, kot je bila kupljena pred mnogimi leti.

Pri tem velja omeniti, da je bila igra Super Mario Bros prodana v več kot 40 milijonih izvodov po vsem svetu, vendar se je skozi leta prodajala v različnih embalažah. Nekatere različice so bile na trgu prisotne le nekaj mesecev. Danes je to igro mogoče brezplačno prenesti na spletu in jo igrati na klasičnih računalnikih. A vtis in izkušnja zagotovo ne bosta enaka.


Prijavi napako v članku