Računalništvo, telefonija
15.01.2014 11:59

Deli z drugimi:

Share

Qualcomm s tablico, ki vam bo vzela dih!

Inženirji podjetja Qualcomm so pripravili prvi referenčni tablični računalnik za najzahtevnejše uporabnike, ki temelji na osnovi njihovega novega procesorja Snapdragon 805. Novost prinaša izjemne izboljšave tako na področju zmogljivosti preračunavanja podatkov kot grafičnih vsebin.
Tablice s procesorjem Snapdragon 805 bodo prinesle izboljšave na področju zmogljivosti preračunavanja podatkov in grafičnih vsebin!
Tablice s procesorjem Snapdragon 805 bodo prinesle izboljšave na področju zmogljivosti preračunavanja podatkov in grafičnih vsebin!

Podjetje Qualcomm je predstavilo referenčni tablični računalnik, ki odpira novo poglavje na področju izjemno priljubljenih mobilnih naprav. Njihovi inženirji so namreč novost opremili s procesorjem Snapdragon 805, ki prinaša izjemne izboljšave tako na področju zmogljivosti preračunavanja podatkov kot grafičnih vsebin. Poleg tega je novost še v celoti prilagojena delovanju najnovejšega Googlovega operacijskega sistema Android 4.4 KitKat.

Procesor Qualcomm Snapdragon 805 preračunava podatke kot za stavo, saj je opremljen s štirimi zmogljivimi sredicami frekvence 2,5 gigahercev in podatkovno propustnostjo 25,6 gigabajtov na sekundo. Novost se bo zlahka prikupila ljubiteljem večpredstavnostnih vsebin, saj vgrajena grafična kartica Adreno 420 lahko brez težav tekoče predvaja tudi vsebine ločljivosti 4K oziroma 3.840 x 2.160 slikovnih točk. Ned vidnejšimi novosti velja izpostaviti še odlično upravljanje z digitalnimi fotografijami in izredno nizko porabo električne energije.

Referenčni tablični računalnik Qualcomm s procesorjem Snapdragon 805 pa se je ponašal z 10,1-palčnim (-centimetrskim) zaslonom IPS ločljivosti 2.560 x 1.440 slikovnih točk in kar štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Prve tovrstne računalnike naj bi bilo vsaj po zagotovilih podjetja Qualcomm moč kupiti že v mesecu maju.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben od drugih podpornih storitev. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno nalogo, ... Več
Zlati partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več
Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več