Nas in strežniki
15.11.2012 17:21

Deli z drugimi:

Share

QNAP z novo serijo TS-x69L

Novi model QNAP TS-469L
Novi model QNAP TS-469L

Vodilni proizvajalec omrežnih podatkovnih strežnikov Qnap je izdelal novo serijo strežnikov z oznako TS-x69L, ki je namenjena malim do srednje velikim podjetjem. Na voljo so strežniki TS-269L, TS-469L, TS-569L, TS-669L in TS-869L in že iz naziva lahko razberemo, da gre za modele za 2, 4, 5, 6 in 8 diskov. Opremljeni so z zmogljivim 2-jedrnim Intelovim procesorjem Atom D2700 2,13 GHz, 1 GB DDR3 rama, ki ga lahko nadgradimo na 3 GB. Strežniki podpirajo SATA diske 2.5 in 3.5 velikosti do 4 TB ter SSD diske. Na voljo imajo več USB 2.0 vtičnic ter dve USB 3.0 za hitre prenose podatkov na zunanje diske. Zunanji izgled je zelo podoben seriji TS-x69 Pro, le da serija L nima LCD ekrana ter ključavnic za diske in je zato nekoliko cenejša.

Qnapovi strežniki so združljivi z Microsoft Windows okoljem, Linux/Unix ter zadnjim MAC OS X Mountain Lion (podpirajo tudi napredno Apple Time Machine arhiviranje). Vgrajene so najnaprednejše rešitve za sodobno upravljanje podatkov – iSCSI protokol za virtualne sisteme Vmware vSphere, Citrix XenServer in Microsoft Hyper-V, VLAN za uporabnike s segmentiranimi mrežnimi okolji, dvojne mrežne kartice s hitrostjo po 1 Gbps, podpora za Windows aktivni imenik ali samostojni LDAP imenik, Rsync in RRTR za nenehno podvajanje podatkov na oddaljeni strežnik, podpora za podatkovne centre v oblaku (Amazon S3, ElephantDrive, Symform) in še številne druge funkcionalnosti.

Kot zanimivost naj omenimo še podporo za video nadzor, ki se je v zadnji verziji operacijskega sistema rahlo spremenila. Število podprtih IP kamer se je drastično povečalo, novost pa je licenciranje video kanalov, kjer je prvi brezplačen, za nadaljnje (največ 12) pa je potrebno doplačati licence.

Glede na vse večje potrebe po podatkovnem prostoru ima Qnap vedno pravo rešitev za vsakogar, in sicer od domačih uporabnikov pa vse do najzahtevnejših poslovnih sistemov. Tako so na voljo strežniki z različnimi zmogljivostmi od 2 pa vse do 16 diskov. Več informacij o Qnap strežnikih lahko najdete pri slovenskem zastopstvu OMO7 (www.omo7.com) ali na tovarniški strani www.qnap.com.


Prijavi napako v članku