Nas in strežniki
07.04.2016 14:49
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

QNAP razvil dvojni strežnik NAS

Pri strežniku TDS-16489U gre za inovativno rešitev za zahtevna podjetja, saj združuje aplikativni in podatkovni strežnik v enem ohišju.
Pri strežniku TDS-16489U gre za inovativno rešitev za zahtevna podjetja, saj združuje aplikativni in podatkovni strežnik v enem ohišju.

Podjetje QNAP, vodilni proizvajalec strežnikov NAS na svetu, je razvil nov strežnik z oznako TDS-16489U, ki omogoča vgradnjo do 16 diskov tipa SAS ali SATA.

Gre za inovativno rešitev za zahtevna podjetja, saj združuje aplikativni in podatkovni strežnik v enem ohišju. Vgrajeni so dva procesorja Intel Xeon E5-2600 v3 (s štiri-, šest- ali osemjedrnimi konfiguracijami), do terabajt pomnilnika DDR4, trije neodvisni kontrolerji SAS, dva gigabitna mrežna priključka RJ45 in štirje desetgigabitni mrežni priključki SFP+. Na zadnji strani so na voljo dodatna štiri 2,5-inčna vratca, namenjena za vgradnjo diskov SSD za predpomnilnik (cache). Na voljo so štiri prosta vodila PCIe za opcijske razširitve – na primer za 40-gigabitne povezave ali priključitev dodatnih praznih ohišij za diske.

Ohišje strežnika je izdelano za vgradnjo v namensko 19-inčno omarico, kjer zasede tri enote višine in dobrih 74 centimetrov globine. Vgrajena sta dva redundančna 650-vatna napajalnika, tako da v primeru okvare enega delovanje strežnika ni ogroženo.

Na strežnik lahko z dodatno kartico SAS priključimo do osem dodatnih ohišij po 12 ali 16 diskov in tako omogočimo uporabo do 144 diskov kapacitete do osem terabajtov, to je kar 1.152 terabajtov podatkovnega prostora.

Več informacij o Qnapovih strežnikih lahko pridobite pri slovenskem zastopstvu OMO7 (http://omo7.com) ali pri proizvajalcu QNAP (http://qnap.com).

(Oglasno sporočilo)


Prijavi napako v članku