Telefoni
02.07.2009 12:08
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

PSP Phone kmalu med nami?

PSP Phone bi lahko bil grajen celo na osnovi konzole PSP Go.
PSP Phone bi lahko bil grajen celo na osnovi konzole PSP Go.

Čeprav so vodilni možje podjetja Sony pred kratkim ostro zanikali, da bi mobilni telefon v obliki igralne konzole PlayStation Portable, v kolikor bi do njega sploh prišlo, pripravili v sodelovanju s podjetjem Ericsson, je bilo to le metanje peska v oči. Na svetovnem spletu se namreč že širijo novice, da naj bi računalniški gigant skupaj z Ericssonom že pričel oblikovati razvojno ekipo, ki naj bi z delom pričela že konec meseca julija.

Igričarski mobilni telefon naj bi temeljil na osnovi igralne konzole Sony PlayStation Portable Go, katera sodi v krog najbolj priljubljenih naprav zabavne elektronike. Novinec naj bi bil opremljen z deset centimetrskim širokokotnim vrtljivim zaslonom ločljivosti 480*272-točk. Za povezljivost naj bi bila na voljo nepogrešljivi povezavi HSDPA in Bluetooth, medtem ko naj bi bil za zajem nepozabnih trenutkov na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti dveh milijonov točk.

Inovativni sistem za igranje z gibi (Motion Gaming) pa naj bi igričarjem omogočal upravljanje igric s premikanjem zapestja ali nihanja z roko, rezultati pa naj bi bili takoj vidni na zaslonu. Igričarski mobilni telefon Sony Ericsson PSP Phone naj bi bil po prvih neuradnih podatkih nared za prodajo že v naslednjem letu.


Prijavi napako v članku