Paketi in akcije
14.10.2021 15:40

Deli z drugimi:

Share

Prvo turistično zavarovanje, ki ga plačamo glede na število dni, ko smo prijavljeni v mobilno omrežje tujega operaterja

Telekom Slovenije je razvil in omogočil tehnično rešitev, prek katere Zavarovalnica Sava od danes dalje naročnikom mobilnih storitev Telekoma Slovenije omogoča nov inovativen produkt, ki je novost na slovenskem zavarovalniškem trgu – prvo turistično zavarovanje s plačilom »po porabi«, to pomeni glede na dejansko število dni, ko je posameznik v tujini. Zavarovanje z jamstvom in obračunom premije po načelu »plačaj, kolikor gostuješ«, uporabnikom zagotavlja enostavno aktiviranje storitve na daljavo, zavarovalna premija pa se obračuna samodejno, in sicer za čas, ko je mobilna številka uporabnika prijavljena v omrežjih tujih operaterjev. Turistično zavarovanje Brezskrbni se uporabnikom obračuna po zaključku potovanja, in sicer na računu za komunikacijske storitve. Na ta način se lahko uporabniki brezskrbno odpravijo na dopust čez mejo, ne da bi jim bilo treba pred tem vsakič znova sklepati zavarovanje za tujino.

Naročniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije turistično zavarovanje Brezskrbni hitro in enostavno sklenejo tako, da v Mojem Telekomu določijo nosilno mobilno številko, na kateri želijo vključiti turistično zavarovanje zase in po želji tudi za družinske člane, ter nato sledijo navodilom.

»Turistično zavarovanje Brezskrbni je rezultat inoviranja dveh predanih ekip, s katerim smo dokazali, da smo tudi največja podjetja konkurenčna malim zagonskim podjetjem in imamo obilico znanja, izkušenj in potenciala v naših zaposlenih. Zavarovanje smo z inovativnimi rešitvami približali uporabnikom in sodobnim digitalnim trendom ter jasno začrtali pot, po kateri želimo nadaljevati tudi v prihodnje – to je s skupnimi močmi, s povezovanjem in nenehnim napredkom zagotavljati vrhunske storitve,« ob predstavitvi produkta poudarja Miha Pahulje, član uprave Zavarovalnice Sava. 

»V Telekomu Slovenije želimo v največji možni meri poenostavljati življenja svojih uporabnikov in jim zagotavljati enostavne rešitve, ki jih omogoča sodobna tehnologija. Skrbno spremljamo trende in prepoznavamo potrebe uporabnikov naših storitev, zato verjamem, da bodo možnost enostavne sklenitve turističnega zavarovanja, predvsem pa plačilo po principu dejanskega gostovanja v tujih mobilnih omrežjih in po opravljeni storitvi, dobro sprejeli. Celoten postopek poteka samodejno, ob tem pa smo poskrbeli tudi za ustrezno visoko stopnjo varnosti,« ob tem izpostavlja Tomaž Jontes, podpredsednik uprave Telekoma Slovenije, odgovoren za komercialno področje.

Zavarovanje se prične zaračunavati, ko se mobitel naročnika poveže v omrežje tujega operaterja. Zavarovalna premija znaša 0,99 evra na dan za individualno oz. 2,48 evra na dan za družinsko zavarovanje, ki lahko vključuje do sedem oseb (dve odrasli in pet otrok do 15. leta). Pri tem se v enem zavarovalnem letu (tj. eno leto od datuma pričetka zavarovanja) zavarovalna premija obračuna za največ 45 dni oz. največ v višini 44,55 evra za individualno oz. 112,05 evra za družinsko zavarovanje. Ob tem za preostanek zavarovalnega leta velja polno kritje brez plačila premije.

Turistično zavarovanje Brezskrbni v tujini vključuje stroške ambulantnega in bolnišničnega zdravljenja, nujni prevoz do zdravstvene ustanove in prevoz domov po zaključenem zdravljenju, in sicer v višini do 30.000 evrov na posamezni zavarovalni primer in do 200.000 evrov v enem zavarovalnem letu; asistenčni klicni center je del Zavarovalne skupine Sava in je v slovenskem jeziku na voljo 24 ur na dan na številki +386 2 618 0520. Zavarovanci lahko opravijo klic tudi prek spletne strani Zavarovalnice Sava.

Turistično zavarovanje Brezskrbni velja za potovanja, ki niso daljša od 62 dni. Turistično zavarovanje ne velja v državi, v kateri ima naročnik stalno ali začasno prebivališče.

Zavarovanci so ob vključitvi v omrežje tujega operaterja samodejno obveščeni o veljavnosti kritja s SMS-sporočilom, prav tako jih SMS-sporočilo pričaka ob vrnitvi v omrežje Telekoma Slovenije.

S turističnim zavarovanjem Brezskrbni v Telekomu Slovenije in Zavarovalnici Sava ustvarjajo povezano prihodnost, v kateri njuni uporabniki ne bodo nikoli sami.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Telekom Slovenije

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TELEKOM SLOVENIJE d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri TELEKOM SLOVENIJE d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Telekom Slovenije tudi v najnovejši kampanji za poslovne uporabnike nadaljuje uspešno sodelovanje s slovenskimi glasbeniki

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TELEKOM SLOVENIJE d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več