Telefoni
10.12.2015 07:40

Deli z drugimi:

Share

Prvi žarek upanja za HTC!

Podjetje HTC je s pripravo mobilnika One A9 nedvomno zadelo v polno!
Podjetje HTC je s pripravo mobilnika One A9 nedvomno zadelo v polno!

Prva polovica letošnjega leta za podjetje HTC ni bila nič kaj uspešna, čeprav je na trg poslalo kar nekaj zanimivih modelov pametnih mobilnih telefonov, ki v marsičem prekašajo konkurenco. Medtem ko je gigant mobilne telefonije v prvem četrtletju še posloval z rahlim dobičkom, je prodaja v drugem četrtletju letošnjega leta močno upadla. Zaradi slabega povpraševanja po sicer kakovostnih pametnih mobilnih telefonih je podjetje HTC v drugem četrtletju letošnjega leta pridelalo izgubo v višini kar preračunanih 150 tisoč evrov.

Na srečo podjetje HTC ni obupalo, saj je v drugi polovici letošnjega leta na trg poslalo kar nekaj zanimivih pametnih mobilnih telefonov in kot vse kaže je bil trud vendarle poplačan. Podjetje HTC je namreč v mesecu novembru zabeležilo za preračunanih 290 milijonov evrov prihodkov oziroma za kar 15 odstotkov prihodkov več kot v mesecu oktobru. Glavne zasluge za to pa poznavalci pripisujejo uspehu pametnega mobilnika One A9, katerega prodaja naj bi bliskovito poskočila predvsem proti koncu meseca decembra.

Pametni mobilni telefon HTC One A9 gre odlično v prodajo predvsem na račun tega, ker močno spominja na Applov iPhone 6s in je zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam. Novost je namreč opremljena s 64-bitnim in osemjedrnim procesorjem Snapdragon 617 (Cortex A-53) frekvence 1,5 gigahercev, vgrajeno grafično kratico Adreno 405, dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s 16 gigabajti prostora oziroma s tremi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom z 32 gigabajti prostora. Za prikazovanje slik visoke kakovosti pa je zadolžen zaslon s 5-palčno (12,7-centimetrsko) diagonalo ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk. Zajem videoposnetkov in opravljanje konferenc so inženirji zaupali zadnji kameri ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk in sprednji kamera UltraPixel ločljivosti štirih milijonov točk. V pametni mobilni telefon HTC One A9 vgrajena baterija kapacitete 2.150 miliamper ur zadošča za do 16 ur pogovorov.


Prijavi napako v članku