RAM
28.04.2021 08:14
Posodobljeno 6 dni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi sistemski pomnilniki DDR5 so že nared

Sistemski pomnilniki DDR5 bodo kmalu zašli na prodajne police trgovin!
Sistemski pomnilniki DDR5 bodo kmalu zašli na prodajne police trgovin!

Zmogljivost in odzivnost sistemskega pomnilnika sta za hitro in zanesljivo delovanje osebnega računalnika ključnega pomena. Zato ne preseneča, da proizvajalci v razvoj tovrstnih računalniških komponent še vedno vlagajo zajetne količine denarja in človeških virov. Pri tem sta trenutno izjemno uspešni kitajski podjetji Jiahe Jinwei in Netac. Njihovim inženirjem je namreč uspelo izdelati pomnilnike DDR5 za običajne uporabnike, ki bodo kmalu naprodaj.

Sistemski pomnilniki DDR 5 bodo sprva seveda namenjeni najzmogljivejšim osebnim računalnikom in delovnim postajam. Izdelani so na osnovi pomnilniških čipov podjetja Micron in bodo lahko delovali pri frekvenci do 4.800 megahercev, in sicer brez navijanja. Prvi pomnilniški moduli DDR5 podjetji Jiahe Jinwei in Netac ponujajo 32 gigabajtov prostora. Poleg tega pri delovanju porabijo malo električne energije, saj delujejo pri napetosti 1,1 volta.

Prve osnovne plošče za sistemske pomnilnike DDR5 bosta izdelali podjetji MSI in Asus. Plošče bodo temeljile na osnovi nove generacije sistemskih naborov podjetja Intel. Prvi procesorji, združljivi z sistemskimi pomnilniki DDR5 pa bodo procesorji Intel s sredicami Alder Lake. O maloprodajni ceni novih pomnilnikov pa je še prezgodaj govoriti.

Vas zanima več iz te teme?
Sistemski pomnilnik DDR5

Prijavi napako v članku