Igre
19.11.2013 14:31
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi realen simulator vožnje

Izpod rok slovenskih razvijalcev prihaja prvi svetovno dostopen profesionalni simulator vožnje, s pomočjo katerega boste lahko doživeli resnične sile Formule 1.
G6 simulira sile do 6 G!
G6 simulira sile do 6 G!

Pri Gravitomu so razvili vmesnik Gravitom G6, s pomočjo katerega boste lahko doživeli takšno navdušenje, kot če bi vozili pravi dirkalni avtomobil. Njihov »force feedback« vmesnik bo izboljšal vaše igričarske sposobnosti, brez tveganja nesreče pa boste lahko ugotovili tudi, kje so meje vaših sposobnosti vožnje v realnem svetu.

G6 simulira tresenje in sunke vožnje s pomočjo čelade, ki si jo nadenete na glavo. Center ravnotežja je v notranjem ušesu, zato tresenje glave zadostuje za realistično simulacijo pospeška in centrifugalnih sil vožnje. Novost lahko simulira sile do 6 G, kar je dejanska vrednost sil v vozilu F1! Simulacija naj bi potekala natančno, hitro in brez zakasnitev. G6 simulira sile s preračunavanjem fizikalnih lastnosti igre. Občutili boste cesto, travo in poškodbe vozišča.

»Všeč so mi hitri avtomobili, moč, ki jo proizvedejo, občutek pospeškov … Pospeši mi adrenalin v žilah …« je povedal dizajner in ustanovitelj Gravitoma, Aleš Zajc.

Naprava naj bi bila enostavna za uporabo, saj podpira »plug and play«. Trenutno deluje na osmih igrah. Projekt je že začel zbirati finančna sredstva na spletnem portalu Indiegogo, njegov cilj pa je zbrati 100.000 evrov v 38 dneh. K projektu lahko prispevate z manjšimi ali večjimi donacijami in si tako zagotovite napravo, ki bo v proizvodnji oktobra prihodnje leto. Podprite plod slovenskega znanja in si rezervirajte nakup simulatorja vožnje G6.

Vas zanima več iz te teme?
VR igre

Prijavi napako v članku