Računalništvo, telefonija
22.06.2020 06:46
Posodobljeno 12 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi prenosniki s procesorji Intel 11. generacije?

Prenosniki Acer Swift 5 bodo prvi opremljeni procesorji Intel 11. generacije.
Prenosniki Acer Swift 5 bodo prvi opremljeni procesorji Intel 11. generacije.

Kot kaže, so pri podjetju Intel pripravljeni na predstavitev novih procesorjev Core, ki temeljijo na osnovi procesorskih jeder Tiger Lake 11. generacije. Podjetje Acer je namreč na svoji spletni strani objavilo podatke o novem prenosnem računalniku družine Swift 5, iz katerih je razvidno, da bo opremljen z novimi Intelovimi procesorji. Novinci, namenjeni zahtevnejšim uporabnikom, naj bi bili naprodaj konec junija, njihova maloprodajna cena pa naj bi bila celo nižja od 1.000 evrov.

Prenosni računalniki Acer Swift 5 bodo opremljeni s kakovostnimi zasloni s 35,6-centimetrskimi oziroma 14-palčnimi zasloni, sistemskim pomnilnikom kapacitete 16 gigabajtov in pogonom Solid State s 512 gigabajti oziroma 1 terabajtom prostora za shranjevanje podatkov. Za preračunavanje podatkov bodo uporabljeni Intelovi procesorji Core i5-1135G7 in Core i7-1165G7.

Novi Intelovi procesorji 11. generacije bodo za preračunavanje podatkov uporabljali štiri oziroma osem procesorskih jeder Tiger Lake, ki bodo izdelana s pomočjo 10-nonometrske tehnologije. To pomeni, da bodo pri delovanju učinkovitejši in bodo porabili precej manj električne energije. Zato naj bi se brez težav kosali s procesorji Ryzen 4000 konkurenčnega podjetja AMD.


Prijavi napako v članku