Prenosni računalniki
27.05.2021 11:47
Posodobljeno 3 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi prenosnik Chromebook s procesorji Intel 11. generacije

Prenosni računalnik HP Chromebook Pro c640 G2 poganja operacijski sistem Chrome OS.
Prenosni računalnik HP Chromebook Pro c640 G2 poganja operacijski sistem Chrome OS.

Mnogi poznavalci so prepričani, da osebni računalniki Chromebook že predstavljajo odlično alternativo računalnikom, ki poganjajo operacijski sistem Windows 10. Razlog za to tiči predvsem na račun njihovega hitrega delovanja ter relativno nizke cene. To je tudi razlog, zakaj so inženirji podjetja HP pripravili prvi prenosnik Chromebook, ki temelji na osnovi 11. generacije zmogljivih Intelovih procesorjev Core. Ti procesorji seveda prinašajo tudi vgrajeno grafično jedro Intel Iris Xe, ki je brez težav kos tudi zahtevnejšim grafičnim vsebinam.

Prenosni računalnik HP Chromebook Pro c640 G2 ja na voljo s procesorji Intel 11. generacije, in sicer do model Core i7. Preostala strojna oprema obsega do 16 gigabajtov sistemskega pomnilnika in vgrajeni pogon Solid State do kapacitete 256 gigabajtov. Tu najdemo še kakovostni zaslon s 35,6-centimetrsko oziroma 14-palčno diagonalo in ločljivostjo  1.920 x 1.080 slikovnih točk. Tu je uporabnikom sicer na voljo tudi zaslon občutljiv na dotik.

Nadvse zanimivi prenosni računalnik HP Chromebook Pro c640 G2 ponuja še bogato paleto priključkov. Poleg tega je enostaven za prenos, saj v debelino meri le 16,5 milimetrov in tehta komajda 1,48 kilogramov. Novost je trenutno naprodaj v Združenih državah Amerike, in je relativno poceni. Za vstopno različico prenosnega računalnika HP Chromebook Pro c640 G2 je namreč treba odšteti le preračunanih 341 evrov, za vstopno različico namenjeno poslovnim uporabnikom (Enterprise) pa le preračunanih 464 evrov.


Prijavi napako v članku