Računalništvo, telefonija
14.05.2020 06:15
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi preizkus Intelove samostojne grafične kartice

Prva samostojna grafična kartica Intel bo namenjena predvsem manj zahtevnim ljubiteljem iger.
Prva samostojna grafična kartica Intel bo namenjena predvsem manj zahtevnim ljubiteljem iger.

Pred kratkim opravljene raziskave so pokazale, da Intel obvladuje večino trga grafičnih rešitev. To pravzaprav ne preseneča, saj vse več računalničarjev posega tako po osnovnih ploščah kot procesorjih, ki so obogateni z njegovimi grafičnimi rešitvami. Delež v prid podjetja Intel se bo v teku letošnjega in naslednjega leta zagotovo še povišal, saj naj bi podjetje ponudilo v prodajo lastno grafično kartico, ki nastaja pod razvojno oznako DG1-SDV. Na to kaže tudi dejstvo, da je računalniškemu gigantu že uspelo sestaviti delujoči prototip.

Grafična kartica Intel DG1-SDV temelji na osnovi nizkoenergetske zgradbe Xe LP, kar pomeni, da ne bo namenjena najzahtevnejšim ljubiteljem računalniških iger. To pa tudi pomeni, da bo novost na voljo tako kot samostojna grafična kartica kot grafična kartica, vgrajena v prenosne računalnike. Novost naj bi se postavila po robu grafičnim karticam podjetja Nvidia družine GeForce MX, ki jih sicer najdemo v prenosnih računalnikih maloprodajne cene med 600 in 1.000 evri.

Prva preizkušanja nove grafične kartice Intel DG1-SDV so pokazala, da naj bi bila novost opremljena s 768 grafičnimi procesorji frekvence 1,5 gigahercev v navezi s tremi gigabajti grafičnega pomnilnika. To pomeni moč dveh teraflopov, kar jo uvršča v razred med grafičnima karticama Nvidia GeForce GTX 1050 in GeForce GTX 1050 Ti. Če bo šlo vse po načrtih, bi lahko prvo samostojno grafično kartico podjetja Intel ugledali na prodajnih policah trgovin še pred koncem letošnjega leta.


Prijavi napako v članku