Telefoni
04.03.2017 06:50
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi pogled na težko pričakovani Samsung Galaxy S8

Od pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S8 se pričakuje veliko!
Od pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S8 se pričakuje veliko!

Samsung je na letošnji mednarodni konferenci mobilne telefonije v Barceloni MWC 2017 nekoliko razočaral, saj ni predstavil težko pričakovanega pametnega mobilnega telefona Galaxy S8. Ta bo javnosti namreč razkrit šele 29. marca v New Yorku v okviru posebne prireditve. Kot kaže, pa se bo splačalo počakati nanj, saj nedavno razkrite fotografije in podatki kažejo na to, da bo šlo za napravo, ki bo na področju mobilne telefonije predstavljala novi standard za delo, zabavo in preživljanje prostega časa.

Glede na razpoložljive podatke naj bi Samsung ponudil v prodajo dva modela pametnega mobilnega telefona Galaxy S8, in sicer »običajni« model Galaxy S8 in napredni Galaxy S8+. Manjši model naj bi za izris slik ponujal visokoločljivi zaslon s 14,7-centimetrsko (5,8-palčno) diagonalo, medtem ko bo zmogljivejši model Galaxy S8+ ponujal zaslon s kar 15,7-centimetrsko oziroma 6,2-palčno diagonalo, pri čemer bo slednji opremljen z zmogljivejšo baterijo. Strojna oprema obeh modelov pa naj bi obsegala procesor Snapdragon 835 ali Samsung Exynos (odvisno od države prodaje), štiri gigabajte sistemskega pomnilnika in najmanj 64 gigabajtov vgrajenega pomnilnika, ki ga bo mogoče razširiti s pomočjo pomnilniške kartice microSD. Na hrbtni strani bomo našli dva digitalna fotoaparata ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk in bralnik prstnih odtisov, medtem ko bo spletna kamera opremljena s slikovnim tipalom ločljivosti osem milijonov slikovnih točk.

Iz objavljenih fotografij, v kolikor so te seveda pristne, je razvidno, da bo oblika pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S8 prepričala tudi najzahtevnejše uporabnike, predvsem pa bo navdušil prednji zaslon, saj bo z njim prekrita večina površine prednje strani. Samsung naj bi za razliko od podjetja Apple ohranil 3,5-milimetrski priključek za slušalke ter naj bi pri novincu ponudil še vmesnik USB-C, nepremočljivo ohišje in naprednega digitalnega asistenta. Čeprav bo podjetje Samsung pametna mobilna telefona Galaxy S8 in Galaxy S8 + predstavilo konec marca, bosta novinca na prodajne police trgovin zašla šele 21. aprila, na prodaj pa bosta tudi pri nas.


Prijavi napako v članku