Računalništvo, telefonija
12.10.2017 11:05

Deli z drugimi:

Share

Prvi mož Tesle skritiziral pametno kamero Google Clips!

Google Clips
Google Clips

Podjetje Google je na nedavni konferenci predstavilo napravo, ki je zanimiva predvsem za tiste, ki želijo fotografije in videoposnetke zajemati tako, da je kamera pripeta na njihovih oblačilih. Pametna osebna kamera Google Clips je namreč dejansko enostavna za uporabo, saj je zasnovana po principu “plug-and-play”, kar pomeni, da jo le namestite in vključite. Za nakup prenosne kamere Google Clips je v ZDA treba odšteti preračunanih 213 evrov, v evropskem prostoru pa se bo njena maloprodajna cena gibala okoli 250 evrov. Visoko ceno pa podjetje Google upravičuje z umetno inteligenco.

Ravno Googlova umetna inteligenca pa je trn v peti prvega moža podjetja Tesla Motors Elon Musk, saj je ta že večkrat izjavil, da bi lahko ta uničila človeštvo ali celo povzročila tretjo svetovno vojno. Elon Musk verjame, da uporabe umetne inteligence v osebni kameri sploh ne zgleda nedolžno. Tu je namreč odprta možnost za grob poseg v zasebnost, saj umetna inteligenca sama odloča o tem, kdaj zajeti fotografijo ali filmski posnetek.

Pri podjetju Google mirijo uporabnike s tem, da kamera nikoli ne deluje brez vednosti uporabnika in da je bila umetna inteligenca tu uporabljena zgolj z namenom, da zajame najkakovostnejše fotografije. Poleg tega umetna inteligenca fotografij ne bo objavljala na družabnih omrežjih, ampak bo to prepuščeno uporabniku.


Prijavi napako v članku