Računalništvo, telefonija
24.09.2016 10:55

Deli z drugimi:

Share

Prvi mož Facebooka naj bi do konca stoletja odpravil vse bolezni!

Mark Zuckerberg in Priscilla Chan imata velike načrte na področju biomedicine!
Mark Zuckerberg in Priscilla Chan imata velike načrte na področju biomedicine!

Družbena omrežja so za številne postala nekakšen nadomestek resničnega življenja, kar še posebno drži za najbolj priljubljeno družabno omrežje na svetu Facebook. Prvi mož podjetja Facebook Mark Zuckerberg in njegova žena dr. Priscilla Chan pa imata ob tem še druge cilje, ki so nedvomno vredni vsakršne pohvale. Ta sta namreč nedavno naznanila, da bosta preko fundacije Chan Zuckerberg Initiative, za raziskave, s katerimi bi lahko do konca tega stoletja odpravili vse bolezni, namenila kar preračunanih 2,7 milijarde evrov denarja.

Mark Zuckerberg in Priscilla Chan sta doslej že vlagala v šole in izobraževalna podjetja, denar za zdravljenje bolezni pa predstavlja prvo večjo pobudo fundacije v znanosti in medicino. Denar bo seveda porabljen namensko, saj bo namenjen za financiranje raziskovalnih centrov za bioznanost, pripravo medicinskih pripomočkov oziroma naprav za hitro zaznavanje boleni in neprekinjeno spremljanje toka krvi in še mnogo več. V okviru omenjene naložbe Mark Zuckerberg in Priscilla Chan že financirata preračunanih 540 milijonov evrov vreden raziskovalni center v San Franciscu, ki naj bi v prihodnjih razvil nova orodja za ustvarjanje zdravil, diagnostične preiskave in cepiv za najhujše bolezni.

Strokovnjaki pobudo zakoncev Marka Zuckerberga in Priscille Chan pričakovano pozdravljajo in verjamejo, da jim bo do konca stoletja uspelo odpraviti vse najhujše človeške bolezni. Ti so namreč prepričani, da je le denar tisti, ki še manjka za bolj proti ključnim boleznim, ki so krive za večino smrtnih žrtev med ljudmi, vključno z boleznimi, ki jih povzročajo virusi HIV, ebole in zike.


Prijavi napako v članku