Telefoni
06.08.2012 08:34

Deli z drugimi:

Share

Prvi mobilnik za dve SIM kartici z zaslonom Super AMOLED Plus

Bo uporaba dveh kartic SIM kmalu postala standard za pametne mobilne telefone?
Bo uporaba dveh kartic SIM kmalu postala standard za pametne mobilne telefone?

Vse več uporabnikov storitev mobilne telefonije se zanima za nakup mobilnikov, ki imajo možnost uporabe dveh kartic SIM. Na ta način lahko en aparat uporabljajo tako za delo kot za zasebno življenje. Poleg tega lahko z uporabo kartic dveh ponudnikov mobilnih storitev privarčujejo zajetne kupe denarja. Medtem ko so bili doslej z možnostjo uporabe dveh kartic SIM na voljo le mobilniki nižjega cenovnega razreda, danes temu ni več tako. Temu se je odločilo narediti konec ameriško podjetje BLU Products.

Inženirji podjetja BLU Products so za privržence uporabe dveh kartic SIM pripravili prvi pametni mobilni telefon s prodajno oznako VIVO 4.3, ki je opremljen s kakovostnim zaslonom Super AMOLED Plus. Ta za prikazovanje slik uporablja 4,3-palčno oziroma 11-centimetrski zaslon ločljivosti 480 x 800 slikovnih točk. Ker se mobilniki z velikimi zasloni uporabljajo tudi za zahtevnejša opravila, so inženirji pametni mobilni telefon VIVO 4.3 opremili z gigaherčnim dvojedrnim procesorjem.

Novinec ima za shranjevanje podatkov na voljo štiri gigabajte sistemskega pomnilnika, razširljivega s pomočjo kartic microSD. Za zajem nepozabnih trenutkov je na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk, za videokonference pa kamera ločljivosti 1,3 milijona točk. Na pametnem mobilnem telefonu BLU Products VIVO 4.3 je kakopak nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Za zelo soliden pametni mobilni telefon bo onkraj potrebno odšteti le preračunanih 200 evrov. Ni slabo, a ne?


Prijavi napako v članku