Računalništvo, telefonija
16.11.2018 23:20
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Minister, ki še ni uporabljal računalnika

Japonski minister Yoshitaka Sakurada si je prislužil naziv najvarnejšega ministra na svetu!
Japonski minister Yoshitaka Sakurada si je prislužil naziv najvarnejšega ministra na svetu!

Pospešeno mobilizacijo kibernetskih enot v številnih državah širom sveta nekateri strokovnjaki in analitiki že vidijo kot jasen znak, da se pripravljajo na kibernetsko vojno velikanskih razsežnosti. Med njimi seveda najdemo tudi Japonsko, ki je za to nalogo imenovala celo ministra. To odgovornost je prevzel 68-letni Yoshitako Sakurada, ki je med drugim kot minister zadolžen tudi za uspešno izvedbo poletnih olimpijskih in paraolimpijskih iger, ki jih bo Tokio gostil leta 2020.

Mnogi analitiki niso ravno prepričani v to, da bo Yoshitaka Sakurada pri svoji nalogi uspešen, saj je minister le nekaj dni po imenovanju brez sramu priznal, da ne uporablja računalnika. Možakar nima niti osnovnega znanja s področja računalništva, saj novinarjem ni znal pojasniti niti, kaj je pomnilniški ključ USB in za kaj se uporablja. Zaradi ega so mnogi strokovnjaki japonskega ministra v šali označili za najbolj kibernetsko varnega ministra na svetu, saj spletni napadalci ne morejo ogroziti varnost nekoga, ki se računalnika še nikoli ni niti dotaknil.

Japonski minister Yoshitaka Sakurada prav tako ni ravno podkovan na področju olimpijskih iger. Na postavljeno novinarsko vprašanje, koliko bo vlada namenila za olimpijske igre, je namreč odgovoril, da zgolj preračunanih 12 evrov, čeprav je projekt v resnici »težak« kar preračunanih 1,2 milijarde evrov. Prav tako ni vedel, kdo je predsednik mednarodnega olimpijskega komiteja, čeprav naj bi imel zaradi organizacije olimpijskih iger z njim že več srečanj. Nedvomno gre v primeru 68-letnega Yoshitaka Sakurada za nekoliko nenavadnega, če že ne edinstvenega ministra na svetu.


Prijavi napako v članku