Telefoni
03.05.2017 13:47

Deli z drugimi:

Share

Prvi dokaz, da bomo novi iPhone polnili brezžično?

Letos naj bi podjetje Apple ponudilo v prodajo kar tri modele pametnega mobilnega telefona iPhone 8!
Letos naj bi podjetje Apple ponudilo v prodajo kar tri modele pametnega mobilnega telefona iPhone 8!

Verjetno ni več skrivnost, da je večina svetovnih medijev in navdušencev nad mobilnimi napravami podjetja Apple s pogledi že usmerjena na konec letošnjega leta. Računalniški gigant naj bi namreč ponudil v prodajo pametni mobilni telefon iPhone 8, po neuradnih informacijah pa naj bi podjetje Apple vanj vključilo kar nekaj novitet. Aluminijasto ohišje naj bi zamenjalo steklo, gumb oziroma ploščica »domov« naj bi bila vgrajena pod površino stekla, za brezžično polnjenje baterije pa bo na voljo napreden sistem. Predvsem možnost brezžičnega polnjenja baterije močno buri duhove med ljubitelji Applovih pametnih mobilnih telefonov, saj bi ta močno olajšala samo polnjenje mobilne naprave, in sicer tako preko dneva kot tudi preko noči.

Na srečo najnovejši posnetek notranjosti domnevnega pametnega mobilnega telefona Apple iPhone 8 kaže ravno na to, da bo novost opremljena s sistemom za brezžično polnjenje. Podjetje Apple bo po vsej verjetnosti uporabilo tehnologijo QI, ki je že močno prisotna v številnih mobilnih napravah ta pa se bo nahajala tik ob bateriji. Iz objavljene fotografije še razvidno, da bo bralnik prstnih odtisov postavljen na hrbtno stran naprave, kar naj bi poenostavilo postopek prijave v napravo. Za zajem fotografiji bosta na voljo dva digitalna fotoaparata postavljena v navpični smeri z bliskavico LED. To bo inženirjem podjetja Apple dejansko omogočilo lažjo razporeditev strojnih komponent znotraj ohišja novega pametnega mobilnega telefona iPhone.

Pri tem se moramo seveda zavedati, da objavljena fotografija na spletu ne prihajajo nujno s strani podjetja Appla oziroma je dvom v verodostojnost takšnih informacij vedno vprašljiva. Upajmo pa, da se bo ta izkazala za resnično, saj bi bil skrajni čas, da bi pametni mobilni telefon iPhone dobil možnost brezžičnega polnjenja.


Prijavi napako v članku