Telefoni
25.07.2013 13:21

Deli z drugimi:

Share

Prvi cenovno ugodni 8-jedrni mobilniki že konec leta!

Podjetje MediaTek bo konec leta ponudilo v prodajo nadvse zanimivo čipovje MT6592, ki bo kljub izjemno nizki ceni ponujalo visoko procesorsko in grafično zmogljivost. Novost je namreč opremljena z osmimi sredicami in grafično kartico, ki je kos tudi visokoločljivim vsebinam.
Maloprodajne cene mobilnih naprav naj bi se občutno pocenile že jeseni!
Maloprodajne cene mobilnih naprav naj bi se občutno pocenile že jeseni!

Cenovno ugodni pametni mobilni telefoni in tablični računalniki bodo že konec leta kos tudi najzahtevnejšim računskim in grafičnim nalogam. Za to bo poskrbelo podjetje MediaTek, ki bo zanje pripravilo nadvse zanimivo 8-jedrno čipovje s tovarniško oznako MT6592. Novost namreč kljub izjemno nizki ceni ponuja dovoljšno procesorsko in grafično zmogljivost, da nas mobilna naprava vsaj zlahka ne bo pustila na cedilu.

Čipovje MediaTek MT6592 je izdelano s pomočjo 28-nanometrske tehnologije in za preračunavanje podatkov uporablja osem jedrni procesor Cortex A7 frekvence do dveh gigahercev. Vgrajena grafična kartica prav tako ni od muh, saj podpira predvajanje videoposnetkov do ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk s povprečno frekvenco 30 sličic na sekundo. Zmogljivost čipovja MediaTek MT6592 naj bi bila v merilnem programu AnTuTu primerljiva celo s procesorjem Snapdragon 800.

Prve pametne mobilne telefone in tablične računalnike opremljene s cenovno ugodnim 8-jedrnim čipovljem MediaTek MT6592 lahko na trgu pričakujemo že konec letošnjega leta oziroma najkasneje v prvih mesecih naslednjega leta. Vsi tovrstni mobilniki naj bi ponujali celo možnost povezave v hitro mobilno omrežje 4G/LTE.


Prijavi napako v članku