Telefoni
13.09.2013 13:19

Deli z drugimi:

Share

Prve fotografije mobilnika Google Nexus 5

Zaposleni ameriške Zvezne komisije za komunikacije so razkrili fotografije težko pričakovanega Googlovega mobilnika Nexus 5, ki naj bi bil naprodaj že konec septembra. Novost bo oblikovno v osnovi enaka njegovemu predhodniku, le da ne bo opremljena s steklom na hrbtni strani.
Supermobilnik Google Nexus 5 bo kot všečen na pogled!
Supermobilnik Google Nexus 5 bo kot všečen na pogled!

Pametni mobilni telefon Google Nexus 5 bo skupaj z mobilnim operacijskim sistemom Android 4.4 KitKat po vsej verjetnosti predstavljen že konec septembra oziroma najkasneje v prvi polovici oktobra. Zato ne preseneča, da je podjetje LG Electronics na ameriško Zvezno komisijo za komunikacije že vložilo prošnjo za odobritev prodaje novosti. Zaposleni so težko pričakovani Googlov mobilnik fotografirali in posnetki so kakopak nemudoma zašli na svetovni splet.

Iz objavljenih fotografij pametnega mobilnega telefona Google Nexus 5 (model D820) je razvidno, da bo novost v osnovi enaka njegovemu predhodniku, kar pomeni, da bodo robovi zaobljeni tako na vrhnjem kot spodnjem delu. Novost pričakovano ne bo opremljena s steklom na hrbtni strani, saj se je to mnogim lastnikom mobilnika Nexus 4 ob padcu na tla razletelo, njegova zamenjava pa je bila vse prej kot poceni.

Zaposleni ameriške Zvezne komisije za komunikacije so razkrili tudi strojno opremo novosti. Pametni mobilni telefon Google Nexus 5 bo dejansko opremljen s 5-palčnim (12,7-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk, 4-jedrnim procesorjem Snapdragon 800, podporo za hitra mobilna omrežja 4G/LTE, brezžično povezavo Bluetooth 4.0 in sistemom za brezžično polnjenje. Preostala strojna oprema pa naj bi obsegala še digitalni fotoaparat ločljivosti 10 milijonov točk, sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov, grafično kartico Adreno 330 in visokoločljivo spletno kamero.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku