Tablični računalniki
05.08.2012 16:50

Deli z drugimi:

Share

Prva fotografija miniaturnega iPada

Apple iPad Mini bi zagotovo na glavo postavil celoten trg tabličnih računalnikov!
Apple iPad Mini bi zagotovo na glavo postavil celoten trg tabličnih računalnikov!

Pred kratkim smo poročali, da naj bi Apple tako novi pametni mobilni telefon iPhone kot miniaturni tablični računalnik iPad Mini predstavil že 12. septembra. Za ta namen naj bi podjetje iz Cupertina pripravilo celo poseben dogodek. Zgolj devet dni kasneje oziroma 21. septembra pa naj bi se pričela tudi uradna prodaja novih Applovih izdelkov.

Da bi bilo čakanje na miniaturni tablični računalnik iPad Mini še bolj napeto, je kitajski spletni portal Apple.pro objavil prvo domnevno fotografijo njegovega ohišja. Iz fotografije je razvidno, da bo ohišje precej manjše od obstoječega modela in da bo v celoti izdelano iz kovine. Poznavalci že špekulirajo, da bo tu šlo za tako imenovano kovinsko steklo, ki je čvrstejše, bolj elastično in trdnejše od aluminija, titanovih zlitin in nerjavečega jekla.

Prva fotografija ohišja tabličnega računalnika iPad Mini »podpira« dosedanje špekulacije, da naj bi bil ta opremljen s 7,85-palčnim oziroma 19,9-centimetrskim zaslonom. Ker naj bi tu šlo za zaslon Retina, bo ta po vsej verjetnosti izrisoval slike z ločljivostjo 1.024 x 768 točk. To dejansko pomeni 166 slikovnih pik na palec. Ločljivost naj bi bila torej le malenkostno večja od zaslona, s katerim je opremljena 7-palčna tablica Samsung Galaxy Tab 2 in povsem enaka prvi generaciji tabličnih računalnikov iPad.

Na spletu se trenutno še šušlja, da naj bi se maloprodajna cena novinca v ZDA gibala med preračunanih 190 in 230 evrov oziroma 250 in 300 evri na Stari celini. Koliko resnice je v teh špekulacijah pa bomo verjetno izvedeli šele 12. septembra. No, pustimo se presenetiti.

Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

Prijavi napako v članku