Računalništvo, telefonija
20.01.2017 11:12

Deli z drugimi:

Share

Prva Nokia z Androidom razprodana v eni minuti!

Uporabniki storitev mobilne telefonije so prvi telefon Nokia z Androidom sprejeli z veliko mero navdušenja!
Uporabniki storitev mobilne telefonije so prvi telefon Nokia z Androidom sprejeli z veliko mero navdušenja!

Podjetje Nokia se je pred kratkim vrnilo na področje mobilne telefonije s prvim pametnim mobilnim telefonom, na katerem je nameščen mobilni operacijski sistem Android. Čeprav pri novincu ne gre za presežek na področju mobilne telefonije, je podjetje Nokia kot blagovna znamka še vedno zelo cenjena povsod po svetu. Finsko podjetje je namreč z njegovimi inovativnimi telefoni na trgu mobilne telefonije vladalo več let, saj je z njegovimi izdelki prepričalo marsikaterega uporabnika storitev mobilne telefonije širom sveta.

Čeprav je novi pametni mobilni telefon podjetja Nokia trenutno naprodaj le na Kitajskem in preko spletnega portala JD.com, je povpraševanje po novosti preseglo tudi najbolj optimistične napovedi. Pametni mobilni telefon Nokia 6 maloprodajne vrednosti okoli preračunanih 240 evrov je bil namreč razprodan v zgolj pičli minuti od pričetka prodaje. Čeprav podjetje Nokia ni razkrilo število pametnih mobilnih telefonov, ki so bili na voljo za končne kupce, so strokovnjaki prepričani, da naj bi šlo tu za več sto tisoč primerkov.

Nokia 6 je uporabnike storitev mobilne telefonije prepričala na račun relativno ugodne maloprodajne cene in na račun solidne strojne opreme. Za maloprodajno ceno preračunanih 240 evrov kupec namreč prejme napravo, ki je opremljena s 14-centimetrskim (5,5-palčnim) zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk, procesorjem Snapdragon 430, štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s 64 gigabajti prostora. Tu najdemo še digitalni fotoaparat ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk, baterijo kapacitete 3.000 miliamper ur in celo režo za pomnilniške kartice microSD.

Če gre verjeti spletnim govoricam, bomo pametni mobilni telefon Nokia 6 lahko prav kmalu kupili tudi v Evropi in po vsej verjetnosti tudi pri nas. Podjetje Nokia je namreč pred kratkim pri organizaciji Bluetooth SIG (Special Interest Group) pričela s certifikacijo naprave z razvojno oznako TA-1003, za katero so mnogi poznavalci prepričani, da gre prav za pametni mobilni telefon Nokia 6 s prednameščenim mobilnim operacijskim sistemom Android. Več o tem pa bo znanega 27. februarja letos, saj bo Nokia njen nadvse zanimiv pametni mobilni telefon javnosti predstavila na mednarodnem sejmu mobilne telefonije Mobile World Congress 2017.


Prijavi napako v članku