Telefoni
06.11.2014 06:15

Deli z drugimi:

Share

Prva Lumia brez Nokie

Cenovno ugodni pametni mobilni telefon Microsoft RM-1090 naj bi bil naprodaj še pred koncem letošnjega leta!
Cenovno ugodni pametni mobilni telefon Microsoft RM-1090 naj bi bil naprodaj še pred koncem letošnjega leta!

Prek kratkim smo poročali, da je Microsoft blagovno znamko Nokia poslal v večna lovišča, saj ta nima večjega pomena in zanj predstavlja prej težavo kot rešitev (bit.ly/Microsoft-Lumia). Blagovno znamko Nokia za pameten mobilne telefone in tablične računalnike bo računalniški gigant nadomestil z lastno blagovno znamko Microsoft Lumia. To v praksi dejansko pomeni, da pametnih mobilnikov in tablic z znamko Nokia ne bo več naprodaj.

Najnovejše spletne govorice kažejo na to, da je pri podjetju Microsoft že vse nared za pričetek prodaje prvega pametnega mobilnega telefona družine Lumia, ki ne bo več opremljen z blagovno znamko Nokia. Podatke o prihajajočem mobilniku Lumia, ki nastaja pod razvojno oznako RM-1090, pa so tokrat razkrili zaposleni kitajske komisije za komunikacije Tenna. Novost naj bi nudila podporo za sočasno uporabo dveh pomnilniških kartici SIM in naj bi bila dejansko izboljšana različica mobilnika Nokia Lumia 530.

Iz doslej razkritih podatkov je še znano, da bo prihajajoči pametni mobilni telefon Microsoft RM-1090 skoraj zagotovo opremljen s 5-plačnim (12,7-centimetrskim) zaslonom AMOLED ločljivosti 960 x 540 slikovnih točk, kar nakazuje na to, da bo naprava po vsej verjetnosti na voljo po nadvse ugodni maloprodajni ceni. Mobilnik srednjega cenovnega razreda po vsej verjetnosti ne bo opremljen s hitro mobilno povezavo 4G/LTE, bo pa za preračunavanje podatkov uporabljal realtivno zmogljivi 4-jedrni procesor Qualcomm Snapdragon 400.


Prijavi napako v članku