Telefoni
26.05.2009 11:53
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prva komercialna omrežna lokacija 4G/LTE na svetu

Kje bomo zarisali meje mobilnosti?
Kje bomo zarisali meje mobilnosti?

Ericsson

in TeliaSonera sta v Stockholmu na Švedskem predstavila prvo komercialno omrežno lokacijo s tehnologijo Long-Term Evolution (LTE), kar predstavlja pomemben mejnik v uresničevanju mobilne digitalne avtoceste. Z zagotavljanjem izjemno visokih hitrosti prenosa podatkov, potrebnih za storitve, kot so spletna televizija, mobilni video blogi, spletne video igre in mobilno pisarniško okolje, bo tehnologija LTE spremenila uporabniško izkušnjo mobilnih širokopasovnih povezav.

Omrežna lokacija bo del komercialnega omrežja, ki naj bi ga zagnali leta 2010 in ki bo zagotavljalo veliko hitrejše prenose podatkov, kot to omogočajo mobilna širokopasovna omrežja danes. Tako bo prebivalcem Stockholma omogočalo povezanost in nemoten dostop do visokokakovostnih spletnih storitev tudi izven doma.

Tehnologija LTE zagotavlja neprekosljivo zmogljivost pri hitrosti prenosa podatkov, frekvenčnem razponu in zakasnitvi. Ericsson je že prikazal najvišje hitrosti prenosa podatkov do 160 Mb/s. Tehnologija LTE se bo lahko uporabljala tako z novimi kot z obstoječimi frekvenčnimi pasovi in je zasnovana tako, da zagotavlja delovanje in vzdrževanje omrežja s čim nižjimi stroški.

Razvoj mobilne širokopasovne tehnologije je ključni dejavnik pri gradnji ekoloških mest, v katerih bodo poraba energije in izpusti ogljikovega dioksida čim manjši.


Prijavi napako v članku