Grafične kartice
25.08.2009 06:41
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prva kartica DirectX 11 v septembru?

Prva grafična kartica AMD/ATI, združljiva s knjižico DirectX 11, naj bi bila onkraj luže naprodaj že proti koncu septembra.
Prva grafična kartica AMD/ATI, združljiva s knjižico DirectX 11, naj bi bila onkraj luže naprodaj že proti koncu septembra.

Na svetovnem spletu so se pojavile prve fotografije nove grafične kartice podjetja AMD/ATI, ki je opremljena z zmogljivim grafičnim jedrom RV870 in je v polni meri združljiva s prihajajočo Microsoftovo knjižico DirectX 11. Nova grafična kartica prinaša ljubiteljem računalniških iger, poleg višje zmogljivosti, še napredno tehnologijo senčenja Shader Model 5.0 in bogato paleto novih grafičnih učinkov.

Novinec zaradi zmogljivega hladilnega sistema zaseda kar dve reži, za prikazovanje slik pa ima na voljo dva priključka DVI-I, enega HDMI in vmesnik DisplayPort. Ker nova grafična kartica razpolaga s samo enim šestnožnim priključkom PCIe pomeni, da bo pri polni obremenitvi lahko porabila do največ 150 vatov električne moči. Nova grafična zverina podjetja AMD/ATI naj bi bila kot prva opremljena s kar 384-bitnim pomnilniškim vodilom, s čimer naj bi podatkovna propustnost grafičnih pomnilnikov GDDR5 znašala kar 240 gigabajtov na sekundo.

Prva grafična kartica, združljiva s prihajajočo Microsoftovo knjižico DirectX 11, naj bi bila onkraj luže naprodaj proti koncu septembra. Maloprodajna cena nove grafične kartice podjetja AMD/ATI naj bi se gibala okoli 400 ameriških dolarjev.

Vas zanima več iz te teme?
AMD grafične kartice

Prijavi napako v članku