Računalništvo, telefonija
17.04.2014 19:23

Deli z drugimi:

Share

Prva dirkaška igra z umetno inteligenco

Prva dirkaška igra z umetno inteligenco
Prva dirkaška igra z umetno inteligenco

Na lanski Applovi WWDC konferenci se je na odru prvič pojavilo podjetje Anki, ki se ukvarja z razvojem umetne inteligence. Pri tem so, kot svoj prvi produkt, predstavili povsem novo dirkaško igro. Anki Drive, kot se imenuje igra, ni zgolj mobilna aplikacija ampak igra, ki se igra na fizični podlagi z majhnimi avtomobilčki. Aplikacija na pametnem telefonu služi zgolj kot povezava med vami in avtomobili na stezi.

Največja zanimivost in hkrati razlika med vsemi ostalimi dirkaškimi igrami na trgu pa je uporaba umetne inteligence. Vsako vozilo, od skupno štirih, ima svoj karakter. Način vožnje, ki se odraža v hitrosti, agresivnosti, vijuganju in podobno. Sleherni avtomobil na podlagi senzorjev vsako sekundo naredi več kot 500 izračunov in na ta način spremlja svojo okolico ter poskrbi, da ostane na stezi. Igralec lahko tako tekmuje z ostalimi vozili, ki ga lahko pri tem namerno ovirajo ali na kak drugačen način izločijo iz dirke. Vozila proti katerim tekmujete tako natančno vedo kdaj vas lahko prehitijo ali izrinejo saj na podlagi vašega načina vožnje predvidevajo kaj boste storili v naslednjem trenutku.


Za dobrih 140 EUR si lahko preko spleta naročite osnovni paket in s pomočjo aplikacije, katere namen je usmerjanje važega avtomobilčka, uživate v prvi inteligentni dirkaški igri.


Prijavi napako v članku