Računalništvo, telefonija
26.03.2012 12:50

Deli z drugimi:

Share

Prva akcijska kamera z zamenljivimi objektivi

Kamera CamOne Infinity: Majhna, a zmogljiva!
Kamera CamOne Infinity: Majhna, a zmogljiva!

Podjetje CamOneTec je za ljubitelje športnih aktivnosti pripravilo izjemno zanimivo digitalno kamero, ki ni večja od dlani. Ta namreč meri le 49 x 42 x 34 milimetrov in tehta 88 gramov. Kljub temu novinec ni od muh, saj se lahko pobaha s tipalom ločljivosti pet milijonov točk in kakovostnim zaslonom z 1,5-palčno oziroma 3,81-centimetrsko diagonalo.

Glavni adut miniaturne spletne kamere CamOne Infinity je možnost zamenjave objektivov. Na ta način lahko »pogled« kamere povsem prilagodimo športu, ki ga opravljamo. Kameri sta ob nakupu priložena sva objektiva. Objektiv s 127-stopinjskim vidnim kotom omogoča zajemanje videoposnetkov z ločljivostjo 1.080p, medtem ko objektiv s 170-stopinjskim vidnim kotom zagotavlja snemanje v formatu 720p. Na voljo sta še objektiva s 142-stopinjskim in 96-stopinjskim vidnim kotom.

Za shranjevanje vrtoglavih športnih dogodivščin lahko uporabimo kar dve pomnilniški kartici do kapacitete 32 gigabajtov (skupno do 64 gigabajtov). Vgrajena baterija zagotavlja do 90 minut avtonomije. To naj bi bilo dovolj tudi za najbolj vztrajne športnike. Za nameček lahko videoposnetke v realnem času prenašamo na zunanjo napravo. S kamero CamOne Infinity lahko tudi zajemamo celo visokoločljive fotografije.

Kompaktna kamera CamOne Infinity bo onkraj luže naprodaj takoj, ko bo podjetje CamOneTec sklenilo pogodbo z ameriškimi distributerji. Predvidoma konec poletja naj bi ta zašla še k nam. O maloprodajni ceni kompaktne kamere CamOne Infinity je vsaj zaenkrat še prezgodaj govoriti. Glede na to, kaj vse zmore, bo njena cena zagotovo vse prej kot nizka.


Prijavi napako v članku