Programska oprema
27.04.2022 11:03
Posodobljeno 7 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prototip pametne ure Google Pixel Watch pozabljen v restavraciji

O pametni ročni uri Google Pixel Watch na svetovnih forumih že dalj časa krožijo različne spletne govorice. Sedaj pa imamo po spletu nenavadnih dogodkov priložnost videti, kako bo izgledala, ko jo bo Google uradno lansiral. Glede na poročanje spletnega portala Android Central je neznanec naključno našel prototip ure Pixel Watch, in sicer v restavraciji. Kot vse kaže, je pametno ročno uro pozabil neznani Googlov inženir, ki dela na omenjenem projektu.

Iz objavljenih fotografij je razvidno, da je oblika pametne ročne ure Pixel Watch zelo podobna prejšnjim upodobitvam na svetovnem spletu. Med obema gumboma ob strani ure je na voljo kolesce, kar pri današnjih pametnih urah ni pogost pojav. Ob kolescu je majhna luknja, ki lahko služi kot mikrofon ali senzor višine. Na zadnji strani ure se nahaja senzor za spremljanje življenjskih funkcij, obdaja pa ga okrasen črn okvir.

Pametna ročna ura Google Pixel Watch naj bi bila po najnovejših informacijah javnosti predstavljena med 11. in 12. majem v okviru konference Google I/O 2022. Predstavljala naj bi neposredno konkurenco pametni uri Apple Watch, pri čemer naj bi bil Googlov pametni pripomoček povsem prilagodljiv željam končnega uporabnika. Novost bo temeljila na osnovi mobilnega operacijskega sistema Google Wear OS (različica 3.1) in procesorja Samsung Exynos. To v praksi pomeni, da se lahko nadejamo številnih zabavnih in naprednih funkcij za spremljanje zdravja in treningov. Ali bo na voljo tudi GPS sledenje, zaenkrat še ni znano.

Preostala strojna oprema pametne ročne ure Google Pixel Watch bo po vsej verjetnosti obsegala še okrogel zaslon s 3-centimetrsko oziroma 1,2-palčno diagonalo in ločljivostjo 360 x 360 slikovnih točk. Zagotovljena bo tudi neposredna povezava z novim Googlovim digitalnim pomočnikom. Ta naj bi bil precej bolj odziven v primerjavi z obstoječim in naj bi nudil odlično uporabniško izkušnjo. Oblika nove pametne ročne ure pa bo glede na razkrite računalniške fotografije nadvse privlačna.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Google

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Hestia Pro d.o.o.

Rakuševa ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 421 01 70

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več