Računalništvo, telefonija
30.09.2010 09:41

Deli z drugimi:

Share

Proti tatovom in pozabljivostjo z alarmnim sistemom Blue Watchdog

Tatovom mobilnikov bo odslej trda predla!
Tatovom mobilnikov bo odslej trda predla!

Podjetje Secu4 je javnosti predstavilo inovativni alarmni sistem, ki je strah in trepet vseh uličnih nepridipravov. Naprava velikosti kreditne kartice je namreč opremljena z modrozobo povezavo, ki preverja, ali je mobilni telefon dosegljiv. V kolikor se med njima povezava prekine, se samodejno sproži alarm. Čeprav gre za alarmi sistem velikosti kreditne kartice, ta lahko generira zvočni signal jakosti do 100 decibelov.

Pri inovativnem alarmnem sistemu Blue Watchdog podjetja Secu4 lahko preko mobilnega telefona nastavimo tako območje dosegljivosti (do 30 metrov) kot jakost alarmnega signala (do 100 decibelov). V napravico je vgrajena baterija vrste LiPo, ki zagotavlja do 120 avtonomije v stanju pripravljenosti.

Alarmi sistem Blue Watchdog je že naprodaj na spletni strani podjetja Secu4 (http://shop.secu4.com/). Na njej je seveda na voljo še seznam telefonov, ki so z novincem združljivi. Za nakup novinca bo potrebno odšteti le »borih« 70 evrov. Napravico lahko naročimo celo v Slovenijo. V tem primeru bomo k maloprodajni ceni morali prišteti še 6 evrov.


Prijavi napako v članku