Računalništvo, telefonija
Projektorji
22.09.2022 11:09
Posodobljeno 3 dnevi nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Projektorji PT-VMZ71 – neverjetno živa slika s 7.000 lumni svetilnosti

Številni pedagogi in vodje pisarn ugotavljajo, da so klasične table s prihodom projektorjev predstavitveno orodje preteklosti.
Foto: Panasonic
Foto: Panasonic

Namesto pisanja na tablo lahko učitelji ali vodje sestankov s pomočjo projektorjev uporabljajo PowerPoint predstavitve, prikazujejo fotografije, filme in še več. Posledično med učenci in učitelji prevladuje enotno mnenje, da so projektorji za učilnice in konferenčne sobe izredno uporabne naprave.

Najnovejša Panasonic družina projektorjev PT-VMZ71 zagotavlja jasne in osupljive slike v dobro osvetljenih odprtih prostorih, kar omogoča učinkovito vodenje sestankov ali učnih ur. Vsa ta zmogljivost se nahaja v najmanjšem in najlažjem laserskem LCD projektorju v svojem razredu. Visoka svetilnost 7.000 lumnov, kontrast 3.000.000 : 1 in žive barve ustvarjajo privlačno predstavitveno izkušnjo.

Najmanjši, najlažji, a vseeno izredno zmogljiv LCD laserski projektor

S težo 7 kilogramov serija projektorjev PT-VMZ71 sodi med najlažje in najmanjše LCD laserske projektorje v svojem razredu. Kljub kompaktnosti doseže impresivnih 7.000 lumnov svetilnosti. Njena lahka zasnova omogoča enostavno prenašanje med prostori in nameščanje na strop. Nevpadljiva oblika in tiho delovanje poskrbita, da pozornost ni na projektorjih, ampak na predstavitvi.

Jasna slika tudi ob močni dnevni svetlobi

V učilnicah in sejnih sobah se projektorji običajno uporabljajo ob razgrnjenih zavesah in žaluzijah ter ob prižganih lučeh, kar pomeni, da ti potrebujejo visoko svetlobno moč za zagotavljanje dovolj jasne slike. PT-VMZ71 v sebi skriva izpopolnjen optični motor, ki zagotavlja svetilnosti do 7.000 lumnov, veliko več kot večina profesionalnih projektorjev podobne velikosti. Medle projekcije so stvar preteklosti. Pričakujete lahko samo še dinamične slike, ki bodo spodbudile gledalčevo interakcijo z vsebino predstavitve – ne glede na svetlost okolja.

Visok dinamični kontrast 3.000.000 : 1

Poleg natančne reprodukcije slik, ki vsebujejo mešanico temnih in svetlih odtenkov, je dinamični kontrast energetsko učinkovitejši od drugih tehnologij in ga je moč optimizirati glede na vsebino in osvetlitev prostora. Visoko kontrastno razmerje 3.000.000 : 1 zagotavlja izpopolnjene podrobnosti v sencah z globljo črno, svetlejšo belo in bolj naravnimi odtenki za boljši občutek globine in detajlov.

Poraba energija zmanjšana za 20 %

Panasonic projektorji PT-VMZ71 porabijo približno 20 % manj energije kot predhodniki. S pritiskom na gumb ECO je učinkovitost še dodatno povečana, hkrati pa se svetlost optimizira glede na svetlobo v okolju. Varčnost novih projektorjev PT-VMZ71 vam omogoča, da lažje dosežete okoljske cilje in hkrati zmanjšate količino elektronskih odpadkov.

Vsestranska 1,6-kratna povečava z objektivom širokega razpona

Vgrajena 1,6-kratna optična povečava podpira projekcijo od blizu ali od daleč, s čimer izboljša prilagodljivost lokacije namestitve projektorja in zagotavlja vidne slike v prostorih različnih velikosti in oblik. Funkcija V/H Lens-Shift ponuja od +44 % do 0 % navpične prilagoditve, kar je izredno uporabno pri projiciranju z visokega stropa, in ±20 % vodoravno prilagoditev za pravilno postavitev slike pri paralelnem projiciranju.

Nova funkcija razširitve digitalne povečave

Če razmišljate o posodobitvi šolskih ali poslovnih projektorjev, morate preveriti, ali se bodo novi projektorji prilegali obstoječim namestitvenim položajem. V nekaterih primerih lahko razdalja, ki je potrebna za ustvarjanje slike želene kakovosti, preseže doseg optične povečave projektorja. Novi Panasonic projektorji so to omejitev zaobšli z novo funkcijo razširjene digitalne povečave (angl. Digital Zoom Extender). Digitalna povečava zagotavlja enostaven način za prilagajanje slike zunaj dosega optične povečave. S tem zmanjšate potrebo po premeščanju nosilcev projektorjev in prihranite čas, denar in morebitne nevšečnosti.

Enostavno upravljanje z dvema vhodoma HDMI, združljiva z ukazom CEC

Vhoda HDMI sta združljiva s krmilnimi signali, poslanimi preko komponente, ki podpira ukaz CEC, kar omogoča omejen nadzor nad projektorjem z daljinskim upravljalnikom. Projektor se vklopi iz stanja pripravljenosti in na ukaz združljivega predvajalnika, kot na primer opcijskega sistema PressIT, začne predvajati vsebino.

6-točkovna nastavitev zaslona za projiciranje v vse kote prostora

Serija PT-VMZ71 je prva Panasonicova serija s 6-točkovno korekcijo zaslona. Omogoča izvedbo 4-kotne in vodoravne/navpične trapezne korekcije prek daljinskega upravljalnika, da odstranite trapezoidno popačenje pri projiciranju pod kotom. Dodatni dve kontrolni točki, ki se nahajata na sredini zgornjega in spodnjega zaslona, lahko uporabite za odstranitev popačenja pri projiciranju slike v kot sobe.

Uporabite QR kodo za brezžično LAN povezovanje

Mobilne naprave lahko povežete s projektorjem prek brezžičnega omrežja LAN, tako da s kamero pametnega telefona skenirate QR kodo, prikazano v zaslonskem meniju projektorja. Vnos gesla ali SSID ni potreben. Z brezplačno aplikacijo Wireless Projector lahko vsebino s pametne naprave projicirate na veliki zaslon.

PressIT – brezžična rešitev za zrcaljenje zaslona

Zaslon lahko projicirate tudi brez dodatne programske opreme. Brezžični predstavitveni sistem PressIT lahko poveže do 32 naprav in omogoča uporabnikom, da med njimi preklapljajo le z enim gumbom.

Dolga življenjska doba svetlobnega vira

Serija PT-VMZ71 je opremljena s Panasonic lasersko tehnologijo SOLID SHINE in dolgotrajnim ECO filtrom, ki ju pri tipični rabi ni potrebno menjati vsaj 20.000 ur. Poleg zmanjšanja stroškov in pogostosti vzdrževanja projektorja vam obenem ne bo več potrebno hraniti zaloge potrošnega materiala, saj lahko ECO filter enostavno očistite in ponovno uporabite.

Več informacij vas čaka na spletni strani www.teksel.si.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Panasonic projektorji

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TEKSEL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TEKSEL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

teksel-logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TEKSEL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

XLAB d.o.o.

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB: profesionalen tehnološki inovator XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področje oddaljenega namizja (ISL Online), upravljanja in avtomatizacije hibridne infrastrukture ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več