Strojna oprema
16.12.2005 07:20

Deli z drugimi:

Share

Projekcijska kamera Toshiba c001


Toshiba c001 s projektorjem.

Toshiba Projection & Display Technology (PDT) je poslala na trg opcijsko projekcijsko kamero, združljivo z vsemi Toshiba projektorji. Kamera je pritrjena na 55 cm dolgi gibljivi roki, ki je vrtljiva v vse smeri – 360°. CMOS senzor s 3 milijoni točk ločljivosti je garancija za kristalno čisto sliko prikazovanih predmetov. Kamera je zelo uporabna za prezentacije v podjetjih ter za šole, kjer lahko popolnoma nadomesti grafoskop. Tako hkrati folija ni več edini vir, iz katerega je možno prikazovati, saj kamera omogoča prikazovanje iz knjig, časopisov, prikazujete pa lahko tudi 3D predmete.

Za tiste, ki že uporabljajo Toshiba projektor, je kamera dobrodošla nadgradnja v še uporabnejši pripomoček za prezentacije.

Kamero preprosto povežemo s projektorjem preko RGB vhoda. Odlično izkaže tako v šolskih predavalnicah kot v konferenčnih sobah, s prikazovanjem teksta, različnih diagramov kot tudi predmetov. V večjih prostorih je zelo uporaben kar 400% zoom. Sliko bodo razločno videli tudi tisti v zadnjih vrstah. Zelo uporabni funkciji sta še “gain” za prilagoditev kontrasta ter “scroll”, s katero prikažemo želen izsek predmeta, brez nepotrebnega premikanja le-tega. Vse zgoraj naštete možnosti lahko upravljamo preko priloženega daljinskega upravljalca.

Toshiba je zopet ponudila napravo, s katero pridobijo tako predavatelji kot tudi občinstvo.


Prijavi napako v članku