Igre
10.01.2019 17:17

Deli z drugimi:

Share

Prodanih že več kot 91 milijonov konzol PlayStation 4

PlayStation 4 še naprej ostaja daleč najbolj prodajana konzola te generacije.
PlayStation 4 še naprej ostaja daleč najbolj prodajana konzola te generacije.

Sony je do konca preteklega leta po vsem svetu prodal že 91,6 milijona enot PlayStation 4 in tako potrdil, da je nesporni kralj osme generacije konzol. Od tega je bilo 5,6 milijona kosov prodanih samo v prednovoletni nakupovalni mrzlici med 19. novembrom in 31. decembrom, ki je obenem poskrbela za kar 50,7 milijonov prodanih PS4 iger, tako v fizični kot v digitalni obliki.

Japonski tehnološki gigant je prav tako oznanil, da je PlayStation Network do konca novembra lani imel kar 90 milijonov aktivnih mesečnih uporabnikov. Predstavnik branže Sony Interactive Entertainment John Kodera pa je ob teh številkah izrazil hvaležnost zvesti skupnosti in partnerjem, ki jih že leta vztrajno podpirajo.

Čeprav se PlayStation 4 prodaja za med, Sony vseeno čaka še precej dela, če želi prekositi legendarni PlayStation 2, ki je dosegel vrtoglavih 150 milijonov prodanih enot. Izbira ekskluzivnih iger bo letos sicer res pestra, a ob vse glasnejših govoricah, da je v pripravi že njegov naslednik, se zdijo tako visoke številke težko dosegljive. Še posebej, če bo PlayStation 5 res nudil vzvratno kompatibilnost.

Vas zanima več iz te teme?
PlayStation igre

Prijavi napako v članku