Računalništvo, telefonija
16.11.2010 17:20

Deli z drugimi:

Share

Prodanih že milijon LG Optimus One

LG Optimus One
LG Optimus One

Družba LG Mobile je sporočila, da so z novo serijo pametnih mobilnih telefonov, poimenovanih LG Optimus, dosegli nov rekord. V samo 40 dneh od začetka prodaje na evropskem in azijskem trgu so namreč prodali več kot milijon telefonov LG Optimus One. Prodajne številke bodo rasle še hitreje, saj se bo v ZDA prodaja prek treh pomembnih mobilnih operaterjev začela 18. novembra.

Grajeni na platformi Android 2.2 “Froyo”, mobilniki LG Optimus nudijo enostavnost uporabe različnih spletnih mobilnih storitev, ki jih nudi spletni velikan Google. Prodajno najbolj uspešen je model Optimus One, ki je v 40 dneh od začetka prodaje prepričal več kot milijon uporabnikov in s tem postal najhitreje prodajan mobilnik v zgodovini podjetja LG Mobile.

LG Optimus One je eden prvih pametnih telefonov, ki uporablja najnovejšo različico Googlovega operacijskega sistema Android, uporabnikom nudi hitro brskanje po spletu ter pravo večopravilnost pri nudenju aplikacij. Odlikuje ga tudi intuitiven uporabniški vmesnik, ki izkorišča vse prednosti 3,2-palčnega (8,1 cm) zaslona, občutljivega na večprstni dotik. Med prednostmi mobilnika izstopata še fotoaparat s funkcijo sledenja obrazu ter baterija s kapaciteto 1500 mAh, ki zagotavlja dolgo avtonomijo delovanja.

LG Optimus One bo v kratkem na voljo pri 120 mobilnih operaterjih in pooblaščenih prodajalcih po celem svetu, med najpomembnejšimi pa se bodo 18. novembra pridružili trije operaterji iz ZDA. V LG Mobile pričakujejo, da bo prav Optimus One prvi pametni mobilnik, ki bo dosegel prodajno številko 10 milijonov primerkov.


Prijavi napako v članku