Računalništvo, telefonija
22.10.2004 14:17

Deli z drugimi:

Share

Procesorji za komunikacijske in vgradne naprave

Za nadaljnje izboljšanje prodaje na trgu omrežnih procesorjev je podjetje Intel napovedalo dve novi družini omrežnih procesorjev za komunikacijske aplikacije in razvijajoč se trg vgradnih omrežnih naprav.

Omrežni procesorji in tradicionalni komunikacijski sistemi pripomorejo k poganjanju mnogih omrežnih rešitev, kot so DSLAM-i, brezžična stikala in linijske kartice za velike usmerjevalnike. Zdaj se Intelove omrežne procesne enote (OPE) uporabljajo tudi že v vgradnih omrežnih rešitvah in industrijskih avtomatiziranih okoljih, kjer so nadomestile posebej izdelane rešitve. To predstavlja prednost za proizvajalce opreme, saj lahko s standardiziranimi komponentami posredujejo svoje izdelke hitreje na trg.

Omrežna procesorja Intel IXP460 in Intel IXP465 sta najnovejša člana linije izdelkov Intel IXP4XX, ki na jedru Intel XScale z višjim taktom nudita razširjene možnosti povezovanja in izboljšave pri zanesljivosti delovanja celotnega sistema ter varnosti.

Omrežna procesorja Intel IXP2325 in Intel IXP2350 sta namenjena rešitvam za dostop do omrežij in združujeta procesorske zmogljivosti na podatkovni in omrežni ravni v enem čipu ter sta Intelova prva omrežna procesorja zgrajena z 90-nanometrsko tehnologijo proizvodnje.

Te OPE omogočajo prenos podatkov do 2 Gb/s, hkrati pa ponujajo razvijalcem znaten prihranek pri številu sestavnih delov, porabi energije in velikosti plošče. Omrežna procesorja IXP23XX uporabljata enako strojno in programsko arhitekturo kot preostala linija izdelkov IXP2XXX.

Omrežni procesorji IXP46X so na voljo za približno 19 do 75 dolarjev v količinah po 10 tisoč kosov, odvisno od hitrosti delovanja in termičnih zahtev. Tudi omrežni procesorji družine IXP23XX so že na voljo in stanejo glede na hitrost od 84 do 142 dolarjev v količinah po 10 tisoč kosov.


Prijavi napako v članku