Triki in nasveti
23.02.2004 22:02

Deli z drugimi:

Share

Privzeto tiskanje za posamezne dokumente

Ste vedeli, da si Word zapomni še kaj drugega razen to, kakšna je vsebina dokumenta. Zapomni si tudi to, kako je dokument izgledal, ko je bil nazadnje odprt (landscape, velikost povečave dokumenta..). Poleg tega si zapomni tudi, v kateri predal tiskalnika je bil dokument natisnjen. To pa je že uporabna zadeva. Namreč, če pripravljamo nek obrazec (template), ki bo namenjen tiskanju na posebne papirje, ki jih imamo v drugem predalu našega tiskalnika, je smiselno to ohraniti nastavitev tiskanja v drugi predal. Sicer bi morali vsakič posebej pred tiskanjem dokumenta izbirati drugi predal namesto prvega (privzetega).
Zato v dokumentu nastavimo lastnosti strani (File > Page Setup) tako, da bodo izbrani ustrezni predali tiskalnika. Ko datoteko shranimo, se shranijo tudi te nastavitve. Če to datoteko na primer pošljemo prijatelju, bo njemu prav tako izbralo drugi predal (če ga ima) na tiskalniku, kakršnega pač ima.
Enako velja za dokumente v Excelu ali PowerPointu.


V tem primeru je nastavitev tiskanja dokumenta takšna, da se prva stran natisne na papir iz enega predala, vse ostale pa iz drugega predala tiskalnika

Prijavi napako v članku