Spletni brskalniki
12.03.2009 09:05
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pripravite svoje spletne strani na IE8

Pripravite svoje spletne strani na IE8
Pripravite svoje spletne strani na IE8

Uradna razpoložljivost novega spletnega brskalnika Internet Explorer 8 se bliža in želimo vam posredovati nekaj informacij, s katerimi se boste lahko bolje pripravili na njegov prihod. Priprave so še posebej pomembne, saj bo Internet Explorer 8 na številnih računalnikih nameščen preko sistemov za samodejno posodabljanje, kar bo neposredno vplivalo na število uporabnikov. S hitro prilagoditvijo svojih spletnih strani lahko uporabnikom zagotovite brezhibno izkušnjo ne glede na to, katero različico brskalnika uporabljajo.

Končna različica v angleškem jeziku bo po naših načrtih predstavljena v sredini marca, uradna razpoložljivost slovenske različice pa pred koncem aprila.

Prilagoditev vaših strani je pomembna, saj se bo 30 dni po predstavitvi posameznih jezikovnih različic pričela distribucija novega spletnega brskalnika preko storitev samodejnega posodabljanja Windows in Microsoft Update. To pomeni, da se bo število uporabnikov brskalnika Internet Explorer 8 v prvih mesecih po predstavitvi povečalo izredno hitro.

Brskalnik Internet Explorer 8 ob predstavitvi za prikaz vsebin privzeto deluje v načinu, ki je najbolj skladen s standardi. Vsebina, napisana za prejšnje različice brskalnika, se lahko zato prikaže drugače, kot je bilo zamišljeno. Najpreprostejši način za zagotavljanje združljivosti je uporaba meta-oznake (meta-tag), ki jo je mogoče uporabiti na ravni posamezne strani ali celotnega spletnega mesta za zagotavljanje združljivosti s prejšnjo različico brskalnika Internet Explorer 7. Ta oznaka Internet Explorerju 8 naroči, naj prikaže vsebino na enak način, kot bi jo Internet Explorer 7, pri čemer ni treba vnašati dodatnih sprememb.

Če želite v svojem informacijskem okolju preprečiti samodejno posodobitev, so vam navodila na voljo na spletnem naslovu http://technet.microsoft.com/en-us/updatemanagement/dd365125.aspx.

Vas zanima več iz te teme?
Internet Explorer brskalnik

Prijavi napako v članku