Telefoni
11.05.2016 11:38
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Primerjava hitrosti delovanja vseh iPhone modelov do tega trenutka

Pametni mobilni telefon Apple iPhone 7s naj bi prinesel veliko uporabnih novosti!
Pametni mobilni telefon Apple iPhone 7s naj bi prinesel veliko uporabnih novosti!

Najboljši pametni telefon vseh časov, Apple iPhone, še vedno predstavlja standard, ki ostaja nedosegljiv za vse ostale proizvajalce pametnih telefonov in to kljub večeltnemu trudu in rekordnim oglaševalskim proračunom. Zato ne preseneča da, kot smo že pisali pri Računalniških novicah, je revija Time pametni telefon iPhone razglasila kot najbolj revolucionarno tehnološko napravo vseh časov. Velik del k temu prispeva tudi operacijski sistem iOS, ki za optimalno delovanje ne zahteva ure ukvarjanja z nastavitvami ampak deluje že takoj ob prvem zagonu.

Pametni telefon je luč sveta ugledal leta 2007 in od takrat je Apple predstavil 13 različnih modelov. Časovni razpon je v primeru tehnoloških izdelkov velik in zanimivo je spremljati kakšen napredek se je v tem času zgodil. Jasno je, da so pametni telefoni danes hitrejši, imajo boljše baterije, kamere, zaslone in podobno. Vendar pa si je težko predstavljati kaj to točno pomeni v vsakdanjem življenju in pri uporabi vsakdanjih aplikacij kot sta na primer brskalnik ali kamera za fotografiranje.

Pri EverythingApplePro so v ta namen predstavili test vseh modelov iPhone. Pri tem so testirali več sklopov delovanja kot je na primer samo prižiganje naprave. Presenetljivo je dejstvo, da se je najhitreje zagnal najnovejši iPhone SE. To pomeni, da je naprava v tem pogledu bila še hitrejša od iPhone 6S in 6S Plus. Podobno velja tudi za jakost zvočnika, ki je pri novem iPhone SE dosegla najvišje vrednosti in prav tako ugnala večja modela iPhonov.

Nato se je test lotil merjenja toplote, ki jo posamezni modeli iPhone oddajajo ob večjih obremenitvah in rezultati so presenetljivi. Novejši modeli iPhone so se pri merjenju temperature ogreli za več stopinj kot v primeru starejših modelov iPhone. Razlogi v tem trenutku so verjetno številni in zajemajo večjo baterijo, tanjša ohišja in verjetno tudi zahtevnejše zaslone z več piksli.

Najbolj dramatična razlika pa je opazna pri uporabi kamere. Ob primerjavi fotogofrafij posnetih s prvim modelom iPhone 2G, ki je imel kamero z 2MP, ter iPhone 6S postane očitno kako daleč je tehnologija kamer napredovala v devetih letih. Povsem sprane fotografije, ki jih je zmožen producirati iPhone 2G, barvno oživijo v primeru uporabe iPhone 6S.


Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku