Računalništvo, telefonija
20.03.2004 17:15
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Priključna postaja za prenosnike

Za uporabnike prenosnikov, ki želijo delati na mizi z običajno tipkovnico ali miško, je ponavadi priključitev vseh kablov zelo moteče opravilo. Zdaj je to že preteklost. Z novo kompaktno postajo Trust 520 DS USB2 Mini Notebook Docking Station je treba priključiti le en kabel USB 2.0 in že lahko uporabljamo vse potrebne periferne naprave. Priključna postaja ima dva priključka PS/2, in sicer za miško in tipkovnico, vdelano pa je tudi vozlišče USB 2.0 s tremi vrati za priključitev treh dodatnih naprav na prenosnik, na primer tiskalnika, optičnega bralnika in spletne kamere. S priključno postajo so te naprave vedno pripravljene za uporabo – priključiti je potrebno en sam kabel USB.
Poleg izvedbe mini priključne postaje z USB 2.0 predstavlja Trust tudi izvedbo USB 1.1.: novo postajo Trust 510 DS Mini Notebook Docking Station. Obe napravi sta združljivi z operacijskima sistemoma Macintosh in Windows. Vse dodatne enote se napajajo prek povezave USB, svetleča dioda na vrhu priključne postaje pa prikazuje, ali so naprave pod napetostjo. Objemka za kable, ki jo dobimo poleg priključne postaje, zagotavlja, da vtič USB ne pade za mizo ali pod njo, kadar ga iztaknemo. Ježek za pritrditev (trak Velcro), ki je priložen priključnim postajam, omogoča uporabniku varen priključek postaje na katerokoli mesto.

Priključna postaja bo na voljo od začetka aprila pri podjetju Medis iz Ljubljane oz prodajalcih znamke Trust. Priporočena maloprodajna cena je 9.900 SIT vključno z DDV.


Prijavi napako v članku