Triki in nasveti
16.03.2004 23:46
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihranimo papir

Gotovo ste ničkoliko natisnjenega papirja že zmetali v koš. Odprli ste dokument, dolg na desetine strani, ga natisnili, pogledali nekaj strani in vse odvrgli v smeti. No, če vas že ne moremo ravno prepričati, da na račun narave varčujte s papirjem, naj vas vsaj prepričamo v nižjo porabo tonerja ali kapljic v kartuši.
Načinov za to je mnogo, eden od zelo uporabnih in gotovo najmanj zamudnih pa je ta, da pred tiskanjem Wordu ukažete, naj na eno tiskano stran stisne več strani iz dokumenta, tako kot smo tega vajeni v PowerPointu.
Pred tiskanjem (File>Print) torej izberemo povečavo oz. pomanjšavo na poljubno število strani, ki naj bodo natisnjene na enem listu: to določimo v oknu za tiskanje v polju spodaj desno.
Seveda pri izbiri števila strani ne gre pretiravati – določimo toliko “kompresiranih” strani, da bo tekst na njih še berljiv in da slike na straneh ne bodo le kvadratki. Naša izbira bo gotovo odvisna tudi od tega, ali si več strani na en papir tiskamo zaradi preizkusa ali zaradi zapiskov, ki jih želimo imeti strnjene na čim manj kosih papirja.


Z eno potezo natisnimo več strani na enem listu papirja

Prijavi napako v članku