Aplikacije in dodatni programi
31.12.2020 10:00
Posodobljeno 7 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihaja velika sprememba za vse uporabnike Wolta

Prihaja velika sprememba za vse uporabnike Wolta
Prihaja velika sprememba za vse uporabnike Wolta

Od četrtka, 31. decembra 2020, vsa mobilna in spletna plačila (ne samo Woltova) zahtevajo močno avtentikacijo uporabnika. To je obvezna zahteva, ki jo nalaga direktiva EU in začne veljati tudi v Sloveniji.

Kaj to pomeni za plačila na Woltu:

1. Ko oddamo naročilo na Woltu, bomo morda morali izvesti dodaten korak za preverjanje identitete.

2. Koraki so odvisni od naše banke ali izdajatelja naše kreditne kartice. Vključujejo lahko preklop na aplikacijo banke ali aplikacijo izdajatelja kartice, identifikacijo prstnih odtisov, prejem kode za preverjanje na SMS itd.

3. V praksi bo pri vsakem nakupu nad 30 EUR in vsakem 5. nakupu potrebna močna avtentikacija uporabnika.

4. Naš postopek spletnega plačila je tako lahko počasnejši in nekoliko bolj zapleten. Namen nove direktive je zagotoviti, da so naša spletna plačila varna in da je manj goljufij.


Kaj priporočajo pri Woltu?

1. Preverite, kako je vaša banka implementirala novo direktivo (tako, da v spletnem brskalniku vtipkate PSD2 in ime svoje banke).

2. Namestite dodatne aplikacije in varnostne ukrepe, ki jih zahteva vaša banka.

3. Razmislite o nastavitvi Apple Pay ali Google Pay, saj že brezhibno delujejo v skladu z novo zakonodajo.

4. Naj bo vaša aplikacija Wolt posodobljena, saj imajo starejše različice aplikacije težave z novimi plačilnimi postopki. Najnovejšo različico si lahko prenesete iz trgovine App Store ali Google pay.

5. Po zaključenem plačilu se vedno vrnite v aplikacijo Wolt in preverite, ali je bil nakup opravljen (v nekaterih primerih boste morali za zaključek plačila preklopiti iz ene aplikacije v drugo).

6. Če vaše plačilo na Woltu (ali drugi aplikaciji) ni izvedeno, poskusite z drugo kartico ali plačilnim sredstvom druge banke oziroma izdajatelja.

Za dodatne informacije o direktivi EU PSD2, močni avtentikaciji uporabnika, obišči spletno stran Evropske centralne banke.

Dodatne informacije so na voljo tudi na Woltovem blogu tukaj.

Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Zlati partner

CREAplus d.o.o.

Dolenjska cesta 242b, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAplus d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več