Računalništvo, telefonija
01.02.2005 14:49
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihaja IDC IT Security Roadshow

V slovenski prestolnici se bo 17. februarja že drugič zapored odvijala konferenca IDC IT Security Roadshow CEE 2005 z naslovom Zagotavljanje ravni odpornosti poslovnih sistemov. Prireditev je dobra priložnost za vse, ki se želijo naučiti, kako svojo organizacijo kar najbolje zavarovati pred številnimi varnostnimi grožnjami. Serija prireditev IDC Security Roadshow bo potekala od začetka februarja do septembra, poleg Ljubljane pa se bo ustavila še v sedmih drugih prestolnicah srednje in vzhodne Evrope. Uvodne govore bodo imeli priznani analitiki IDC, v nadaljevanju pa bodo zanimive in aktualne teme s področja varnosti predstavili predstavniki najpomembnejših regijskih partnerjev podjetja IDC, kot so Cisco Systems, Symantec, APC, Internet Security Systems in Trend Micro. Eden glavnih ciljev konference je udeležencem ponuditi znanje, ki jim bo pomagalo preseči razkorak med ozaveščenostjo in prakso.

Po ocenah podjetja IDC se bodo sredstva, porabljena za varnostno programsko opremo, v obdobju naslednjih štirih let povečevala povprečno za 20,9% letno, medtem ko se bo obseg prodaje strojne varnostne opreme (požarni zidovi, VPN, ID …) v enakem obdobju povečeval po povprečni letni stopnji 24.9%.

Našteti razlogi so botrovali odločitvi podjetja IDC, da nadaljuje uspešno tradicijo prireditev iz serije IT Security Roadshow. V okviru prireditve ljubljanske konference bo podjetje IDC gostilo naslednje pomembne partnerje: Cisco Systems, Eset, Internet Security Sistems, Trend Micro, Sinfoniko in K.Sec. Omenjena podjetja bodo predstavila svoje bogate izkušnje in znanje na področju varnosti, poleg katerih jih odlikuje tudi poznavanje posebnosti lokalnega okolja. Konference v Ljubljani ter seveda tudi ostalih sedmih prireditev se bodo udeležili končni uporabniki najrazličnejših profilov: upravljavci varnosti, varnostni strokovnjaki, vodje oddelkov IT, izvršni direktorji, upravljavci človeških virov, upravljavci ter načrtovalci informacijskih sistemov.


Prijavi napako v članku