Matične plošče
19.08.2009 14:38
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihaja hitrejši USB

USB 3.0 bo podpiral podatkovne hitrosti do 5,0 Gb/s - kar je desetkrat hitreje od predhodnika USB 2.0.
USB 3.0 bo podpiral podatkovne hitrosti do 5,0 Gb/s - kar je desetkrat hitreje od predhodnika USB 2.0.

Dolgo pričakovani prihod vtičnika USB 3.0, ki bo nudil skoraj desetkratno hitrost svojega predhodnika, bo skoraj postal realnost, saj je ASUS pred kratkim razkril dolgo pričakovano matično ploščo, ki bo podpirala nov standard.

Model plošče P6X58 Premium bo na svojem krovu premogla vtičnika standardov 3.0 in 2.0, kar bo omogočalo večjo funkcionalnost in upravljanje z USB napravami, tako starega kot novega kova. ASUS je poskrbel, da bo vtičnik 3.0 opazen že na prvi pogled, za kar bo poskrbela izrazita modra barva.

USB 3.0 bo podpiral podatkovne hitrosti do 5,0 Gb/s – kar je desetkrat hitreje od predhodnika USB 2.0. Ob že nadvse opevani oznaki USB 2.0 standarda “Hi-Speed USB” so morali strokovnjaki ponovno iskati superlative za poimenovanje še hitrejšega USB 3.0. Po vneti razpravi so se dokončno odločili za “SuperSpeed USB” in “UltraSpeed” najverjetneje pustili za naslednika 4.0.

Besed, ki bi pričale o tem, kdaj naj bi nova plošča pravzaprav doživela svoj debi za enkrat še ni moč slišati. Prav tako so cene za enkrat še skrivnost; a nekaj je vendarle jasno… USB 3.0 prihaja, in le vprašanje časa je, kdaj bo dokončno prevladal na naših računalnikih.

Vas zanima več iz te teme?
Asus matične plošče

Prijavi napako v članku