Telefoni
21.06.2016 12:01
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pri Samsungu si enostavno ne morejo pomagati. Znova kopirajo Apple

Patetične taktike Samsunga, da bi preprečil prodajo iPhonov
Patetične taktike Samsunga, da bi preprečil prodajo iPhonov

Veliko je bilo že obtožb, da eno podjetje kopira produkte in funkcije od drugega in večinoma je tako, da tehnološka podjetja ves čas med sabo kopirajo funkcije. Drugega niti ne preostane saj vsak želi svojim strankam ponuditi najboljši produkt. Iz tega razloga je takšno početje povsem normalno in vsa debata okoli tega med uporabniki brezpredmetna.

Nekaj povsem drugega pa je, ko se podjetje več niti ne trudi ustvariti zanimivih oglasov in marketinških prijemov in namesto tega neposredno kopira konkurenco. Takšno je namreč početje Samsunga, ki kopira applove oglase. Apple ima namreč že dlje časa zanimivo oglaševalsko kampanjo imenovano Shot on iPhone. Pri tem promovirajo kvaliteto snemanja video posnetkov v 4K ločljivosti. Kampanja je tako uspešna, da jo predstavljajo v različnih izvedbah med drugim tudi s tematiko evropskega nogometnega prvenstva.

In kaj so storili pri Samsungu? Namesto lastnega pristopa k promociji svojih pametnih telefonov so brez sramu skopirali applovo kampanjo in jo predstavili z naslovom Captured on Samsung Galaxy S7. Seveda pa se omenjena kampanja ne more primerjati z applovo med drugim tudi iz razloga predstavljenih video posnetkov. Medtem ko Apple uporablja posnetke, ki so jih posneli uporabniki pametnega telefona iPhone, so se pri Samsungu odločili za profesionalno posneto gradivo. S tem je celotna kampanja vse prej kot pristna in kaže na velikansko razliko med pristopoma obeh podjetij tako pri promociji kot tudi pri samih produktih.


Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku