Računalništvo, telefonija
30.06.2017 20:01
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pri Samsungu naj bi zaradi Apple iPhone gradili največjo tovarno OLED zaslonov

Pametni mobilni telefon iPhone 8 naj bi povsem revolucioniral področje mobilne telefonije.
Pametni mobilni telefon iPhone 8 naj bi povsem revolucioniral področje mobilne telefonije.

Informacije so za zdaj neuradne vendar pa se navaja, da so se pri Samsungu odločili za gradnjo največjega proizvodnjega obrata OLED zaslonov. Investicija za omenjeni obrat se vrti okoli 20 milijard ameriških dolarjev. Razlog za takšno odločitev je Apple. Slednji letos namerava predstaviti svoj prvi model pametnega telefona iPhone, ki bo namesto LCD zaslona imel OLED. Samsung naj bi za to generacijo iPhona bil edini podizvajalec in trenutne kapacitete proizvodnje so maksilano 135.000 OLED zaslonov na mesec. Z novim proizvodnim obratom bi se proizvodnja OLED zaslonov lahko povečala za dodatnih 270.000. To pomeni več kot 400.000 OLED zaslonov na mesec.

Razlog zakaj naj bi se pri Samsungu odločili za nov proizvodni obrat je Applova namera o popolnem prehodu na OLED tehnologijo leta 2019. To pomeni, da Apple še dve generaciji iPhona OLED zaslonov ne bo ponujal na vseh modelih pametnega telefona. Slednje informacije so v skladu s pričakovanju, da naj bi letos bili predstavljeni trije modeli iPhona. Predhodno omenjeni iPhone 8, ki bo ponujal novo obliko in zaslon s površino čez celo prednjo stran telefona. Poleg tega pa naj bi na voljo bila tudi nova generacija pametnih telefonov iPhone 7 in 7 Plus. Oba modela naj bi uporabljala enako obliko kot jo poznamo že od iPhone 6 in 6 Plus naprej. Hkrati to velja tudi za uporabo tehnologije LCD zaslonov.

Pri Samsungu, ki naj bi bil edini dobavitelj OLED zaslonov za Apple, se z novim proizvodnim obratom postavljajo tudi v boljši položaj glede prihodnjih naročil. Apple je zaradi uspešne prodaje iPhonov izjemno cenjena stranka in konkurenca ne počiva. LG, Sharp in Japan Displays so samo tri podjetja, ki investirajo v proizvodnjo OLED zaslonov. Omenjena tri podjetja si tako obetajo pridobiti vsaj del applovega posla in s tem profitirati od prodaje najboljšega pametnega telefona.


Prijavi napako v članku